Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen “Dört Nal At Yarışları – Cumhuriyet Koşusu”, bu yıl da büyük bir coşkuyla düzenleniyor. 1 Kasım 2025 Cumartesi günü saat 14.00’te Tomris Hatun Rahvan At Tesisleri’nde başlayacak olan yarışlarda, Cumhuriyet’in 102. yılı gururu heyecan dolu anlara sahne olacak.
Yarışlarda İngiliz ve Arap atları A ve B gruplarında toplam 400 bin TL’lik ödül için mücadele edecek. 2000 metre ve 1600 metre parkurlarda düzenlenecek koşularda birincilere 55 bin TL’ye kadar ödül verilecek.
KAYITLAR BAŞLADI
Yarışlara katılacak atların kayıt işlemleri 23 Ekim 2025 tarihinde başladı ve 30 Ekim 2025 saat 17.00’ye kadar sürecek. Atların TJK kayıt bilgileri, sahipleri ve jokeyleriyle birlikte başvuru yapması gerekiyor. Katılımın yedi atın altında kalması durumunda gruplar birleştirilerek yarışlar yeniden düzenlenecek.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Cumhuriyet Koşusu’nun hem geleneksel sporlara ilgiyi artıracağını hem de Cumhuriyet coşkusunu yaşatacağını belirtti. Başkan Köksal, tüm vatandaşları 1 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek yarışlara davet etti.