Bu 5 şeyi yapanlar kilo vermek isterken alıyor! Kilo dostu 5 hata! Bu 5 şeyi yapanlar kilo vermek isterken alıyor! Kilo dostu 5 hata!

Devletin yürüttüğü İlk Evim kampanyası, ev sahibi olma hayali kuranlara büyük bir fırsat olara görülüyor. Bu kampanya sayesinde yeni ev satın almak çok kolay.. Orta Vadeli Program (OVP) çeröevesinde sağlanan uygun fiyatlı krediler sayesinde konut sahibi olma süreci hızlandırılacak. Peki 1.20 düşük faize sahip konut kredisi hangi tarihte çıkacak?

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ DETAYLARI

İlk kez ev alacak olanlar şunu merak ediyor: “Ev kredisi başvuruları başlamadı mı?” Başvuru nereye yapılacak? Düşük faizli ilk ipoteğin koşulları nelerdir? 1.20’deki ilk ev ipoteğim ne zaman çekilecek?”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde düşük faizli konut kredileriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bu açıklamaların ardından ise ev almak isteyenler 1,20 gibi düşük faiz oranıyla konut kredisini sabırsızlıkla bekliyorlar.

CB Cevdet Yılmaz, açıklamasında Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk konut alımına destek sağlanacağını ve sosyal konut üretim politikalarının uygulanacağını söyledi. Daha sonra bir açıklama yapan Mehmet Şimşek, yeni konut arzı ve fiyat istikrarının sağlanmasına yönelik önemli tedbirlerin alınacağını duyurdu. 

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİNE NE ZAMAN BAŞVURU YAPILACAK?

1,20 faizli konut kredisi kampanyasında çalışmalar son aylarda hızlandı. Çalışma tamamlandıktan sonra bu yönetmelik TBMM gündemine alınacak. 1.20 İlk Evim Kampanyası’nın dar gelirli vatandaşların ev almasına yardımcı olacak düşük faizli konut kredisi uygulamasına ilişkin detaylar henüz netlik kazanmadı.

İLK KONUT KREDİSİNE BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1,20 gibi düşük faiz oranıyla konut kredisinden yararlanmak isteyenlerin belli şartları bulunuyor. Bu krediden ev sahibi olmayan kişiler de yararlanabilecek. Daha önce hazırlanan kampanyalarda olduğu gibi, konutun satın alınacağı şehirde son bir yılda ev satmamış olmak, hisseli ev sahibi olsa bile %50’den fazla hisseye sahip olmamak gibi kriterler uygulanabilecek.

Özellikle ilk defa ev alacak olanların şehirde bir süre kalmaları gerekebilir. Ayrıca satın alınan evde belirli bir süre kalma zorunluluğu da bir diğer düzenleme sayılabilir.

İLK EV KREDİMİN SÜRESİ NE KADAR?

Daha önceki kampanyalar da dikkate alındığında kredinin vadesi 15 yıl olacak. İlk kez ev alacaklara 120 aya ek olarak 15 yıl veya 180 aya kadar vadelerde 1,20 faiz oranıyla düşük faizli konut kredisi verilebiliyor.

İLK EVİM KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Konut kredisine yalnızca ilk kez ev alacaklar başvurabilir. Halihazırda ev sahibi olan veya daha önce ev sahibi olan kişiler ilk konut kredisine başvuramayacak. Kampanya süresince konut kredisi faiz oranı yüzde 1,20 civarında olacak.

CEVDET YILMAZ’IN KONUŞMASI..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Kasım’da yapılan kabine toplantısı sonrasında basına açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Aile ve Gençlik Fonu” ve konut kredilerinden bahsetti. Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

“Bildiğiniz gibi Merkez Bankası ve BDDK. İlk ev alımlarında krediye erişim imkanı sağlıyoruz. Orada anlaşacağımızı söyledik ve öyle de yaptık. İkinci ve üçüncü ev satın almak için daha fazla kredi seçeneği mevcut. İkinci veya üçüncü konut almak için kredi imkanının bulunmadığı durumlarda, ev sahibi olmak için konut kredisi imkanları kullanılacaktır.” 

Kaynak: SEDA CAN