Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Meclis Tören Salonu'nda "Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk" temasıyla düzenlenen "Çocuk Zirvesi"nin açılışında konuştu.Zirvenin ilk kez düzenlendiğini, çocukların en büyük zenginlik ve geleceğin mimarları olduğunu belirten Göktaş, "Bu ülke kıymetli evlatlarımızın azmi, çalışkanlığı ve başarılarıyla ebediyete kadar var olacaktır. İstiklal Marşımız gök kubbede her daim yükselecek, ay-yıldızlı bayrağımız dünyanın dört bir yanında dalgalanacaktır." dedi.

Hiçbir (2)

GÜÇLÜ BAĞLAR KURMAK ZORUNDAYIZ

Çocukları korumanın ülkenin değerlerini korumak ve insanlığı yüceltmek demek olduğunu ifade eden Göktaş, şöyle devam etti:"Şuna yürekten inanıyoruz ki dünyada her türlü iyilik çocuklarla çoğalır, gençlerle büyür, yetişkinlerle yücelir. Bu anlamda bütün dünyada iyiliği hakim kılmak için çocuklarımızla güçlü bağlar kurmak, onları sevgi ve şefkatle büyütmek en asli vazifemizdir. Onların sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarını sağlamak, güçlü bireyler olarak geleceğe hazırlamak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğu eksiksiz bir şekilde yerine getirmek demek Türkiye’nin her alanda üstünlük elde etmesi, dünyanın geleceğinde söz sahibi olması demektir. İşte bu inançla, duygularını ifade eden, düşünen ve sorgulayan çocukların yetişmesi için çalışıyoruz."

Hiçbir (3)

DEVA Partisi suç duyurusunda bulundu! DEVA Partisi suç duyurusunda bulundu!

HAKLARINDAN MAHRUM KALIYORLAR

Zirve kapsamında çocuk haklarının konuşulacağını vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:"Çocuklarımızın barış ve huzur dolu, güvenli bir dünyada yaşamaları en tabii haklarıdır. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocukların çatışma durumlarından korunması, sağlık, eğitim ve barınma gibi temel haklardan yoksun bırakılmamasını özellikle vurgular. Fakat ne yazık ki bugün savaş ve çatışma bölgelerinde çocuklar en temel haklarından mahrum kalıyor. Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında en temel ihtiyaçlarından mahrum olan çocukların geleceğinden endişe duyuyoruz. Hiç kimse, hiçbir kurum, hiçbir vicdan buna sessiz kalmamalıdır. Biz Türkiye olarak, çocukların bu tabii hakkını her platformda büyük bir kararlılıkla dile getirmeye devam edeceğiz. Çocuklar savaşların, krizlerin neden olduğu acıların suskun tanıkları haline gelmemelidir. Hiçbir çocuk yaşadığı coğrafyalardaki krizlerin, savaşların, çatışmaların sorumlusu değildir ve olmamalıdır. Bu nedenle barış hepimizin ortak dileğidir."

Kaynak: AHMET SARLIK