İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kamu Görevlileri Etik Kurulu ile Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İş Birliği Protokolünü imzaladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan gibi önemli isimler katıldı.

G P S7 Fhd W Y A A7 Amv

Protokol kapsamında, mülki idare amirleri başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı bünyesindeki tüm personele kapsamlı etik eğitimler verilecek. 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Mesaj"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajında, Türkiye'nin devlet felsefesi ve geleneği açısından dünyadaki sayılı ülkelerden biri olduğuna vurgu yapıldı. Erdoğan, etik dışı davranışların devlet ve toplumun yapısında küçük gedikler açarak zamanla büyük yıkımlara yol açabileceğine dikkat çekti. Kamu görevlilerinin etik kurallara uymaması durumunda, halkın devlete ve yöneticilere olan güveninin sarsılacağını belirtti.

Tatil bölgesinde sudan ucuza arsa fırsatı! Milli Emlak zararına satıyor! Tatil bölgesinde sudan ucuza arsa fırsatı! Milli Emlak zararına satıyor!

G P S7 Fhp W U A A Xl Pi

"Ali Yerlikaya: Bu Medeniyet Ahlak ve Erdem Üzerinde Yükselir"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin kadim devlet geleneği ve Cumhuriyet tecrübesine sahip bir medeniyetin temsilcisi olduğunu belirtti. Yerlikaya, “Bu medeniyet, ahlak ve erdem kavramlarının üzerinde yükselmektedir” diyerek etik değerlerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, 600 bini aşkın çalışanı ile büyük bir aile olduklarını belirten Yerlikaya, etik değerlere bağlı kalmanın, kamusal hizmetlerde doğruluk, tarafsızlık ve hukukun üstünlüğüne riayet edilmesi açısından kritik olduğunu ifade etti.

G P S7 G Q S W0 A A E Q Mn

"Devleti Adalet, Adaleti Ahlak Eksenli Medeniyet Ayakta Tutar"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Milletin efendi olduğu" bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, merhum Sezai Karakoç'un "Devleti adalet, adaleti de ahlak eksenli medeniyet ayakta tutar" sözünü hatırlattı. Yerlikaya, mülki idare amirleri ve tüm kolluk kuvvetlerinin bu anlamlı eğitimi alacağını söyledi.

G P S7 Fhe X E A A Sr B

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen törene; İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Sayın Zerrin Güngör’ün yanı sıra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Sayın Derya Yanık, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve eski TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan, İçişleri Bakan yardımcıları Sayın Bülent Turan, Sayın Münir Karaloğlu ve Sayın Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürü Sayın Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Sayın Ahmet Kendir, Kamu Başdenetçisi Sayın Şeref Malkoç ve ilgili davetliler katıldı.

03472900 5Bc1 42F4 Ac57 6E7F3D474A16G P S7 G Q S X I A A M T O S

Kaynak: FATMA SEDA CAN