Patates üretiminde bitki sağlığının korunması, karantina etmenlerinin izlenmesi ve üretimin sürdürülebilirliğinin desteklenmesi amacıyla yürütülen kontrol ve takip çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda teknik personeller tarafından patates üretim alanlarında incelemeler gerçekleştirildi.

ANALİZ İÇİN NUMUNELER ALINDI

Patates Karantina Etmenleri Takibi Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen saha çalışmalarında, üretim alanlarından analiz edilmek üzere patates yumruları numuneleri alındı. Alınan numunelerin gerekli analiz süreçlerinden geçirilmesi planlanıyor.

SAHA KONTROLLERİ SÜRECEK

İhsaniye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından patates üretim alanlarının bitki sağlığı açısından takip edilmesine yönelik saha, numune alma ve kontrol çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

Kadınların alın terine Başkan Gökçe’den vefa ziyareti
Kadınların alın terine Başkan Gökçe’den vefa ziyareti
İçeriği Görüntüle

Kaynak: GAMZE KARABULUT