Rakip Ürdünlü futbolcuların eylemlerini hicvetmek için çim yiyormuş gibi yapan Hussein'e hakem, bu davranışı "centilmenliğe aykırı" olarak değerlendirerek ikinci sarı kartı gösterdi ve ardından kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Bu olay, 10 kişi kalan Irak takımının maçın sonunda daha fazla gol yemelerine yol açtı ve Ürdün'ün 3-2'lik galibiyetiyle neticelendi. Iraklı taraftarlar, bunun maçın sonucuna doğrudan etki ettiği konusunda hemfikir.

Attığı gol sonrası rakibi ile dalga geçmek için sahada çim yiyen Iraklı forvet ağır bedel ödedi

KIRILGAN DENGELER VE KARTLARIN HAKEM MÜDAHALESİ

Ürdün'ün uzatma dakikalarında bulduğu iki gol, takımı finale taşırken, Irak futbol takımı elenmenin hüsranını yaşadı. Maçın ardından Irak cephesinden gelen tepkilerde Ürdünlü oyuncuların benzer hareketleri yapmasına karşın cezalandırılmadığına dikkat çekilerek hakem kararlarının tutarsızlığına vurgu yapıldı.

Irak teknik direktörü Jesus Casas, maç sonrasında hakemin aldığı kararın mücadelenin seyrini değiştirdiğini ve kırmızı kart nedeniyle yapılmak istenen savunma değişikliklerinin engellendiğini ifade ederek, futbolcuların normal şartlarda gol sevinçleri için bu türden kutlamalar yapabildiklerini söyledi. Olay, turnuvanın hatırlanacak anları arasına girerken, futbolun ne kadar hassas dengelere sahip olduğunu gözler önüne serdi.

Kaynak: BÜLTEN