Maliye Bakanı Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi! Maliye Bakanı Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi!

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 16 Mayıs’tan itibaren ücretsiz HPV aşılarının uygulamaya geçeceğini duyurdu. İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, bu tarih itibariyle ücretsiz HPV aşılarının enjekte edileceğini söyledi. İmamoğlu, mesajında ​​sözlerini tuttuklarını vurgulayarak ülkede HPV bağlantılı vakaların arttığını vurguladı.

Istanbullulara Cifte Bayram Haberi O Tarihe Kadar Ucret Odemeyecekler 640X331

BAŞVURU BİLGİLERİ DE AÇIKLANDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ücretsiz olarak uygulanacak olan HPV aşısının başlatılacağını açıklayarak, aşının ilk dozlarının İstanbul Büyükşehir’e ulaşması için başvuruların açıldığını söyledi.

Istanbullulara Cifte Bayram Haberi O Tarihe Kadar Ucret Odemeyecekler

Aşılamanın 16 Mayıs günü başlayacağını bildiren İmamoğlu, 9-26 yaş arasındaki vatandaşların ilgili İBB internet sitesinden kayıt yaptırabileceğini duyurdu.

HPV nedir?

HPV, Papillomaviridae familyasına ait bir grup çift sarmallı DNA virüsüdür. Bu virüs, insan epitel dokularında bulunabilen ve ağız, boğaz ve genital bölgede siğillere neden olabilen, cinsel yolla bulaşan bir patojendir. Ayrıca HPV’nin rahim ağzı kanseri hastalığının en yaygın nedenlerinden biri olduğu bilinmektedir.

Kaynak: GAMZE KOÇAK