Türk Turizmciler Fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından kiralanan 550 metrekarelik alanda yerini aldı. Ayrıca Türk Hava Yolları (THY) gibi Türkiye’nin büyük şirketlerinin yanında ülkenin önemli otel zincirleri ile sağlık turizm şirketleri de fuarda stant kiralayarak tanıtımlarını gerçekleştirdi.

5 BİN 500 FİRMA YER ALDI

Turizmciler, Türkiye’nin en önemli pazarlarından birisi olan Alman turizm pazarına ve diğer ülkelerden gelecek konuklara Türkiye’yi anlattı. Yılda bir düzenlenen ve çok sayıda ülkeden turizm sektör temsilcisinin katıldığı ITB Berlin fuarı, 9 Mart’ta kadar ziyaretçilerini ağırladı. Son üç yıldır salgın nedeniyle yapılamayan ITB Berlin, alanında dünyanın en büyüğü olarak kabul ediliyor. Fuarda, bu yıl 150 ülkeden yaklaşık 5 bin 500 firma yer aldı. Popüler seyahat destinasyonları ve turizmdeki en son yeniliklere ek olarak, fuarda dünyada turizmi etkileyen krizlerle nasıl başa çıkılacağı da masaya yatırıldı.

İNŞALLAH FUARIN ÜLKEMİZE FAYDASI OLUR

Bu yıl medikal ve sağlık turizmi teması ile fuara Türkiye’den katılan firmalar ziyaretçilerine sağladıkları imkan ve olanakları anlatıyor.  Afyonkarahisar’dan ITB Fuarına katıldıklarını söyleyen İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan, “Afyonkarahisar’dan hem Valilik hem de otelci arkadaşlarımız fuara katıldı. Bugün ikinci gün ve ilk gün geldiğimizde daha yoğun bir ilgi vardı. Görüşmelerimizi yaptık. Hem sağlık turizmi hem de termal turizm ile ilgili acentelerimizle görüşmeler sağladık. Fuara baktığımızda katılım oldukça yüksek olduğunu söyleyebilirim. Diğer ülkelerden gelen katılımcılarla da görüşmeler sağlandı. İnşallah bu fuarın ülkemize faydası olur” dedi.

FUARLARA KATILMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Korel Termal Otel Genel Müdürü Ümit Uysal ise, “Bu yıl ITB dünyadaki koşullar sebebiyle geç başladı. Uzun zamandır kapıları kapalıydı. Açılması sebebiyle bizlerde heyecanla geldik. Bu vesileyle 150 ülkenin katılmış olduğu fuarda yer alabilmek çok mutlu etti. Umuyoruz inşallah hayat normale döndüğü sürece biz bu organizasyonlarımızda yer almaya devam edeceğiz. Termal turizm malumunuz yaşanan bir ülke ile kendisini göstermekte ve misafirlerimizi ağırlayarak, gençlik aşısı vermeye çalışıyoruz. Bu da termal turizme ilgiyi çok artırmakta ve bununla ilgili dünya pazarında yer almayı, kendimizi tanıtmayı görev edindik. Onun için uluslararası fuarlara katılıyoruz, katılmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

DÖVİZ GİRDİSİNİ HEP BİRLİKTE SAĞLAYACAĞIZ

Özellikle sağlık ve spor turizminde önemli bir yer tutan çalışmalarıyla adından söz ettiren Aktüel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan Kaya, bu gururunu sosyal medya paylaşımı ile duyurdu. Kaya, “Depremin yaralarını hep birlikte daha çok çalışarak, ülkemizin sağlık ve spor turizmindeki hedeflerinin üzerinde döviz girdisi sağlayarak hep birlikte saracağız. Bizim sermayemizdir çalışmak; durmadan, usanmadan, hayırla çalışmak. 1966 yılından bugüne yapılan ITB Berlin Turizm Fuarında Sağlık ve Spor turizmi konusunda Türkiye’de faaliyet gösteren 34 firma ile oluşturduğumuz holümüzde ülkemizi prestijli bir şekilde tanıtmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim