Büyükşehirlerin yanı sıra Anadolu’da da pek çok il de satışa sunulan, piyasa fiyatlarına göre daha ucuz olan etlerin ilimizde nerelerde satışa sunulduğunu merak eden vatandaşlar, ‘Geçen yıl göstermelik olarak bir iki yerde satışa sunulduğunu ve anında bittiğini biliyoruz. Duyduğumuz bir şey de bu etleri vatandaşa satmak için ilimize getiren bazı kişilerin getirdiklerinin ancak onda birini halka sattıklarına dair iddialar var’ dediler.

Milletvekillerimizin, Tarım İl Müdürlüğünün ve bu konuyla alakalı kurum-kuruluşların;

İthal ucuz etlerin Afyon'a son üç yıl içerisinde hangi kişi ve firmalar aracılığı ile getirildiğini ve bunların nerelere satıldığını açıklaması isteniyor.

Hükümetin direkt olarak vatandaşa satılması amaçlı bu iyi niyetli kararının bazıları tarafından suistimal edilerek buradan haksız kazanç elde ettiklerine dair duyumların gerçeği yansıtıp yansıtmadığının belirlenmesi ve bu konuda ilgililerin duyarsız kalmamaları isteniyor.

Vatandaşlar, ‘Eğer Hükümetimiz Afyon'a tekrar ucuz et gönderecekse, bunu Afyon Belediyesi ve İlçe Belediyeleri aracılığı ile satışa sunmalıdır. Vatandaşın sofrasına göz diken gözü doymazların hiç değilse bu Ramazan ayında vatandaşın sofrasından elleri çektirilmelidir’ dediler.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ