İki sezondur izlenme rekorları kıran Star TV dizisi Ömer, geçtiğimiz hafta final yaptı. Geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Ömer dizisinin neden final yaptığı belli oldu. Yapılan analizlere göre Ömer, yeni sezonda da forma giymeye devam etseydi şimdiki başarısını elde edemeyecekti.

“Ekip olarak diziyi tadında bıraktılar”

Star TV’nin Ömer isimli dizisinin izleyicileri, 6 Mayıs Pazartesi günü yayınlanan 54. bölümüyle ekranlara veda etmesinden oldukça sahatsızlık duydular. Final kararıyla ilgili bir süredir sosyal medyada kafa karışıklığı yaşatan Ömer dizisi hakkında sosyal medyada çok fazla yorum da yapıldı.

Aslında bu ortak kararıun sağlıklı olduğu konuşuldu. Çünkü Ömer dizisinde hikayeleri çeşitlendirmeye yönelik bir çaba gösterilmemiştir. Ancak dizinin ana hikayesi artık aktarılmıyorsa yan hikayelerin de azalacağı anlamına geliyor.

Ömer ile Gamze karakterlerinin hikâyesinin seyircinin ilgi odağı olması artık beklenemezdi. Bu nedenle Ömer dizisinin 3. sezonda devam etmesi aslında büyük bir risk olurdu. Bir dizinin hayranlarının alışmış oldukları sistemde uzun süre kalmak istemesi normal olarak görülüyor.

Ancak ekibin projeyi sürdürme isteği, diziyi üçüncü sezona taşıyacak hikaye detaylarına dair sorular ve giderek artan genel giderler, dizinin yapımcılarını ve yayıncısını daha radikal bir yaklaşım benimsemeye zorladı. Ortalama izleyici reytinglerine dayalı performans göz önüne alındığında Ömer dizisinin ikinci sezonunun bitişi aslında başarılı karar olarak değerlendirildi.

Dizinin ilk sezonunda tasvir edilen grafikler, izleyici sadakatinin yüksek olmasının başarısının ana nedenlerinden biriydi. Ancak bu durumu üçüncü sezonda da sürdürmek zor ve tehlikeli olurdu. Ömer dizisinin yayın hayatına dönüşü, mevcut ekonomik ortam göz önüne alındığında “kendi başına bırakma” fikrinin bir sonucu gibi görünüyor.

Gökçe Bahadır ile Selahattin Paşalı’nın başarılı performansları ve güçlü uyumları, alternatif zihniyette kalmanın en önemli nedenlerinden biri gibi görünüyor. 

Tatil bölgesinde sudan ucuza arsa fırsatı! Milli Emlak zararına satıyor! Tatil bölgesinde sudan ucuza arsa fırsatı! Milli Emlak zararına satıyor!

Editör: Fadime Özkaran