Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Hacıfakılı köyünde yaşayan Uğur Görgü adlı vatandaş, jandarmayı arayarak ekip biçemediği tarla ve ormanlık alanı ateşe vereceğini bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri, şahsı sakinleştirerek olayın detaylarını öğrendi.
İddialara göre Görgü, borcuna karşılık devrettiği tarlaların parasını alamadı. Satışı gerçekleştirdiği Z.Y. isimli şahsın ödeme yapmadığını belirten Görgü, resmi makamlara yaptığı başvurulardan da sonuç alamadığını söyledi.
“Ecdadımdan kalan araziyi ekip biçemiyorum”
Tarlasında tarım yapmasına izin verilmediğini öne süren Görgü, yaşadığı çaresizliği şu sözlerle dile getirdi:
"Bu araziyi yıllardır ekip biçemiyorum. Husumetli olduğum Z.Y. ektirmiyor. Beni köye koymayacağını söylüyor, köy meydanında ormancıların arasında dövmeye kalktı. Ben de kendimi ihbar ettim. Orman muhafaza memurları burada. Sıkıntı çıkmasını istemiyorum ama bu adam laftan anlamıyor. Aramızda büyük bir husumet var."
“Tüm mercilere başvurdum ama sonuç alamadım”
Jandarma, kaymakamlık ve savcılık gibi kurumlara başvurduğunu ifade eden Görgü, hiçbir netice alamadığını vurguladı. "Ormana zarar vermek istemiyorum ama başka çarem kalmadı. Arazim dedemden kalma. Hakkım olanı alamıyorum. Borcumdan dolayı Z.Y.’ye satış yaptım, o da parasını ödemedi. Bu yüzden davacıyım, şikayetçiyim" dedi.
Jandarma ekiplerinin olayla ilgili rapor tuttuğu, konunun adli makamlara intikal ettirildiği öğrenildi.