AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından, ilimizin doğu bölgesinde Kanlıca, Ataköy, Esentepe, Mareşal Fevzi Çakmak, Gazi, Ali İhsan Paşa, Fatih, İstiklal Mahallelerine ve çevresine hizmet verecek tam donanımlı en az 100 yataklı modern hastanenin ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor.

Hem genel hem de yerel seçimler öncesi vaat edilmişti!

2023 Milletvekilliği seçimleri öncesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, 100 yataklı hastanenin sözü vermiş ve zaman içerisinde bir çalışma yapılmamıştı. 2024 belediye başkanlığı seçimleri öncesi hastane vaadini bu sefer AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay vermesine rağmen şimdiye kadar olumlu bir aşama kaydedilmedi?

İKİ RESİM ARASINDAKİ FARKI BULUN İKİ RESİM ARASINDAKİ FARKI BULUN

Milli Emlak Müdürlüğü yer incelemesi yapmış

Dönemin Kanlıca Mahallesi Muhtarı Serhat Tugan ise, Milli Emlak Müdürlüğünden Kanlıca Mahallesi içerisinde, ZAFER TOKİ sahası olarak bilinen bölgede yer alan 40 bin metrekarelik arsada hastane ile ilgili incelemelerde bulunulduğunu bildirmişti. Muhtar Serhat Tugan açıklamasında şunları söyledi: “Şimdi Milli Emlak’tan Kanlıca Mahallemiz sınırlarında bulunan Zafer Toki içinde bulunan 40.000 metrekare üzerinde olan arsaya bakmaya geldiler. Kesin olmamakla birlikte Yeni Hastane yapımı için uygun görülmesi durumunda yapılması planlanıyor. Bu bölgede evi, işyeri, arsası olanlar bu minval de yol almasını mağduriyet yaşamamasını dilerim” demişti.

AK Partili Özkaya müjde diye duyurmuştu!

30 Nisan 2023 tarihinde yani Milletvekilliği seçimleri öncesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya yapmış olduğu basın açıklamasında hastanenin müjdesini kamuoyu ile paylaşmıştı. Milletvekili Özkaya açıklamasında, “Yine dün ziyaretlerimiz esnasında bize gelen talepleri Bakanlıklarımız ile görüştük. Elhamdülillah bugün 2 yeni müjdeyi de halkımızla paylaşıyoruz. İlimizin doğu bölgesinde Kanlıca, Ataköy, Esentepe, Mareşal Fevzi Çakmak, Gazi, Ali İhsan Paşa, Fatih, İstiklal Mahallelerine ve çevresine hizmet verecek tam donanımlı en az 100 yataklı modern hastaneyi inşa edeceğimiz müjdesini halkımızla paylaşmaktan büyük bir gurur duyuyorum” demişti.

AK Parti adayı Uluçay’da söz vermişti!

29 Şubat 2024 tarihinde yani belediye başkanlığı seçimleri öncesi AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, seçim gazileri çerçevesinde Ataköy Mahallesi’nde vatandaşlara hastane sözünü dile getirmişti, Uluçay, “Ataköy halkının sesine kulak verdik ve yakın zamanda Ataköy halkımızın ve çevre mahallelerdeki halkımızın da kullanacağı 150 yataklı tam donanımlı Kanlıca Devlet Hastanesi yapılacak” diye açıklama yapmıştı.

Bu açıklamaların ardından ilimizin doğu bölgesinde yaşayan vatandaşlar hastanenin ne zaman yapılacağını ve ‘Hastane tasarruf tedbirlerine mi takıldı?’ diye soruyor.

574Bc5A0 Fe32 486E B8B0 9A2A8848Da3C

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ