Afyonkarahisar Belediye Meclisinin bu aybaşında gerçekleştirilen toplantısında alınan kararın kanunsuz olduğu gerekçesiyle İdare Mahkemesine başvurulduğu kaydedildi.

Yerel seçimler sonrasında Afyonkarahisar Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Burcu Köksal’a geçmişti. Mayıs ayında yapılan Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplantısında alınan bir kararın ardından AK Parti kanadından belediye meclis üyeleri Mahmut Ekici ve Bülent Eser tarafından dava açıldığı öğrenildi. Söz konusu toplantı 2 Mayıs tarihinde 149 sayılı meclis kararıyla alınmıştı. Alınan karara göre mülkiyeti Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı adına kayıtlı taşınmazların 3194 sayılı İmar Kanunun 17. maddesine dayandırıldığı öğrenildi. Buna göre hisseli ve artık parsellerin, özel mülkiyet sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla diğer hissedarlara SATIŞI ile yol, yeşil alan, belediye hizmet alanında kalan kamu yararı olan Afyonkarahisar Belediyesi tarafından istimlaki gereken gayrimenkullerle karşılıklı olarak gayrimenkul TRAMPA (TAKAS) işlemi yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesine" karar verilmişti.

Afyon’da 4 şirket konkordato başvurusunda bulundu! Afyon’da 4 şirket konkordato başvurusunda bulundu!

Mayıs ayında yapılan bu toplantıda alınan karar sonrasında AK Parti Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Ekici ve Bülent Eser tarafından İdari Mahkemeye başvuru yapıldı. Kanuna aykırı olduğu ifade edilen söz konusu alınan bu kararda belediye meclisine ait verilen bu yetkinin süre ve kapsam anlamında sınırlandırılmamış olması davada sebep gösterildiği ifade edildi.

Bahsi geçen 2024/558 dosya numaralı davada yürütmenin durdurulmasına ilişkin dava dosyasının İdari Mahkemeye verilmesi sonrasında verilecek kararın şimdiden kamuoyunda merak konusu olduğu ifade edilirken, Köksal cephesinden henüz bir açıklama yapılmadığı bildirildi.

Kaynak: ÖZEL HABER / ODAK HABER MERKEZİ