Grand Derya Düğün salonunda halkla yapılan istişare toplantısında Afyonkarahisar basının hedef alan sözler sarf eden Dr. Mahmut Koçak, “Ben AK Parti’den Aday Adayıyken beni her hafta bir partiye sokup çıkardılar. İtibarsızlaştırmak için Ankara’ya bazı mesajlar vermek için önümü kesmek için böylesine oyun oynadılar” dedi ancak Yeniden Refah Partisi’nin MKYK Üyesi Cafer Azaklı, toplantıya katılarak Genel Başkan Fatih Erbakan’ın kendisini görevlendirdiğini söyledi ve Koçak’ı partilerine davet etti. 

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağını 1 Şubatta açıklayacak olan Dr. Mahmut Koçak, 34 yılda 3 defa milletin karşısına çıktığını söyleyerek, “Seçim sürecinde 6 ay içerisinde Koçak aşağı, Koçak yukarı, Koçak şuradan geldi, Koçak buradan geldi. Türkiye Komünist Partisi dahil olmak üzere SP’den, Gelecek Partisinden, DEVA Partisinden bütün siyasi partilerden her hafta soktu çıkardılar. Ben AK Parti’den Aday Adayıyken beni her hafta bir partiye sokup çıkarıyorlar. İtibarsızlaştırmak için Ankara’ya bazı mesajlar vermek için önümü kesmek için böylesine oyun oynadılar şu memlekette. Hepinizin gözü önünde açın internet sayfalarını göreceksiniz ki, bu partilerde birçok aday adayı varken bir sürü siyasi partimizde var iken ben hepsine saygı duyuyorum. Yüzde 60-65 haberlerin hepsi aday adayı değilken bile Mahmut Koçak üzerine yazılmıştır. Mahmut Koçak aşağı, Mahmut Koçak yukarı” sözlerinin ardından bazı vatandaş Afyon basınını hedef alarak “Başkana uzanan eller kırılsın” sloganları attı. 

Mahmut kocak

ELİM HER ZAMAN CEBİMDE ZATEN

Basının lazım olduğunu vurgulayan Koçak, “Basın vasıtasıyla sizlere ulaşıyoruz ama tabi ki adaletli olmalarını gönlümüz arzu ediyor. Memlekette kimseye kötülük yapmadım. Bu memlekette iyilikten başka hiçbir şey yapmadım. Bunu siz biliyorsunuz. Düşünün gurbette beni hiç tanımayan insan o haberi okuduktan sonra neler yazıyor. Sizin yüzünüzden benimle ilgili anamla, atamla ilgili hatta Afyonkarahisar ile ilgili ne yorumlar yapıyorlar. “Eli cebine gitmiyor” diyenlere kadar gitti. Benim elim cebime gidiyor. Ama haram için gitmez. Ben hastası, sökeli, engellisi çaresiz kalanı park köşelerinde kalıp misafirhane arayanı onlar için benim elim her zaman cebimde zaten” diye konuştu. 

I M G 20240128 W A0109

BİZ OLMASAK BU HARMAN 3’TE 1’E DÜŞER

“Evet harman zamanı olabilirde harman yerine de zarar vermeyin” diyen Koçak sözlerine şöyle devam etti: “Üzerinde harman kaldırıyorsunuz. Çok faydamız oluyor biz olmasak bu harman 3’te 1’e düşer. Ben olmasam ciddi manada asılmazlar bu işlere harman için madem yapılıyor harman gerine gerçekten zarar vermeyin. Üzülüyorum. Çoğunun ailelerine, kardeşlerine, annelerine babalarına evlatlık yapmışım. Yakınlarına evlatlık yapmışım. Ellerinden öperim. Fakat bu kadarı da olmaz. Benden bekledikleri Peygamber hoşgörüsü, ben peygamberimizi örnek almaya çalışıyorum ama peygamber hoşgörüsüne de ulaşmak ne kadar zor öyle kolay bir şey değil ki. Dolayısıyla girmediğimiz çıkmadığımız yer bırakmıyorlar. Allah razı olsun yazsınlar. Bende yazsınlar diyorum. Bu memleket bizim her şeyimizi bilir.” 

YENİDEN REFAH PARTİSİ KOÇAK’I DAVET ETTİ

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Cafer Azaklı, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın kendisini görevlendirdiğini söyledi ve Koçak’ı partilerine davet etti. Azaklı “3 gündür Afyon’dayım. Ben deniz Yeniden Refah Partisi’nin Genel Merkez MKYK üyesiyim. Aynı zamanda Ege Bölgesi başkanıyım. 1 yıldır Afyon il sorumlusuyum. Perşembe günü sayın genel başkanımız Fatih Erbakan sizlere selamını iletti. Beni Afyon’da sizle görüşmek üzere görevlendirdi. 3 gündür gezilmedik kapı bırakmadım. Berberde tıraş oldum, esnafta yemek yedim. Afyon kararını vermiş Mahmut Koçak diyor. Kıymetli vekilim yaptıklarını herkes tarafından takdir ediliyor. Bizler size 2024’de Yeniden Refah Partisi’nin Afyon Belediye Başkanı olun. 2028’de Sağlık Bakanı olun Afyon’a hizmet edin”

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN