Afjet Afyonspor’da geçtiğimiz hafta alınan 1-1’lik Diyarbekirspor beraberliği sonrası değişiklikler oldu. Önce yönetimde Başkan Yusuf Ulutürk’ün yerine kongreye kadar Süleyman Karakuş’un başkan olduğu duyuruldu. Bundan sonra da Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu ile yollar ayrıldı ve yerine Cem Kavçak getirildi. Hafta sonu oynanan Velimeşespor maçı öncesi başkan yeni, hoca yeniydi. Acaba takımda yeni ne olacaktı? 2-0’lık skor ile biten maçı anlatacağım ama öncesinde yönetim ve hoca ile ilgili birkaç cümle ile düşüncelerimi ifade etmek istiyorum.

       Cem Kavçak kim?

Afjet Afyonsporun yeni teknik direktörü Cem Kavçak’ın futbol ve antrenörlük kariyeri ile ilgili olarak internette bilgi fazlasıyla mevcut. Ben bunlar arasında en çok Akhisarspor ile Ziraat Türkiye Kupasında final onamasını önemsiyorum. Hayır, yanlış anlaşılmasın; Afjet Afyonspor’da Türkiye Kupasında final oynasın demiyorum… Türkiye Kupası iki maçlı eleme usulü ile oynana maçlardır. Bu maçlar telafisi olmayan maçlardır. Stratejik oynamak gerekir. İşte özellikle Afjet’in ikinci yarıda birçok maçının stratejik geçeceğini öngörerek Cem Hoca’nın bu tecrübesinin bu tür maçlar için önemli olacağını düşünüyorum.Bazı maçlarda doğrudan skoru kazanmaya yönelik oyunlar oynayacağını tahmin ediyorum. Kendisine de Afyon’a hoş geldin diyor ve başarılar diliyorum.

Yeni Bir Afjet Takımı

Hafta sonu oynanan Velimeşespor maçı öncesi başkan ve hoca değişmişti. Bu durum Türk futbolunda klasik olarak genellikle takıma olumlu yansır. Bunu motivasyon ve oyun mücadelesi olarak söylüyorum… Teknik Direktör Veli Kavşak takımda bir iki oyuncu değişikliği ile maça çıktı. Mithat Pala, Feyyaz Belen, Doğukan Emeksiz, Erdinç Pekgöz kulübedeydi. Oyun olarak her iki yarıda da kontrollü bir oyun vardı. İlk 20 dakikadan sonra oyundan kopmalar oldu. Savunma ile hücum arasındaki bağlantılar zayıftı. Bloklar arası iletişim ve organizasyon eksikliği vardı. İkinci yarı oyun daha çok Afjet’te idi. İlk yarıda soyunma odasına gidilirken golsüz eşitlik vardı. Hoca bir şekilde golü bulacaklarını tahmin ediyordu. İkinci yarının başında Erhan Şentürk’ün penaltı golü takımı biraz daha rahatlattı. Daha sonra Mithat’ın golüyle kontrol altına alınan bir oyun vardı. Velimeşespor puan durumunda arka arkaya üç maçtır kazanan bir serisi vardı, moralliydiler, kendilerine güvenilir bir şekilde oynuyorlardı. Afjet’in iç sahada özellikle orta sıra takımlarından gol yediğini ve berabere bitirdiği maçlarını bu sene görmüştük.

Sakarya Deplasmanına Hazırlık Başladı

Ligin 12.haftasıda şimdiye kadar mağlubiyeti olmayan Sakaryaspor ile karşılaşılacak. Afjet Afyonspor’un da ligin ilk haftasında olmak üzere 1 mağlubiyeti var. Denk bir maç olacaktır. Küçük ayrıntıların, duran topların ve bireysel hataların maçın sonucunu etkileyeceğini düşünüyorum.

Voleybolda Zorlu Bir Sezon Olacak

Afyon Belediye Yüntaş takımı lige 5 maçlık mağlubiyet serisi ile başlamıştı. 6.hafta maçında iç sahada düşme potasındaki rakiplerden Belediye Plevne maçı kazanılmıştı. 7.hafta maçında düşme potasındaki rakiplerden Solhan Belediyespor maçı 3-1 kaybedildi. Bu noktada en önemli durum setlerde rakibine direnecek bir oyun gösterememesi oldu. Yani setler 25-22 gibi birbirine yakın skorlarla bitse tamam diyeceğim, bir direnç var… Ama bu dirençte gösterilemiyor. Hedef maçında deplasmanda da olsa daha iyi oyun olabilirdi. Voleybolda zorlu bir sezon olacak.

Basketbol Tat Vermiyor

Afyon Belediye Yüntaş Basketbol takımı ise iki haftadır tat vermiyor. Önce Denizli temsilcisi Merkezefendispor’a 87-79, ardından da Beşiktaş’a 68-48’lij skor ile mağlup oldu. İstatiksel bilgi vermek istemiyorum ama yabancıların daha baskın bir oyun oynaması lazım. Bazı maçlarda takım savunmada iyi ama savunmada yapılan iyi işlerin hücum performansları ile desteklenmesi şart. Geçtiğimiz senenin enerjik Afyon basketbolu yok. Nasıl toparlanır, görmek lazım? Ya da toparlanabilecek mi?

SON SÖZ

Afjet AFYONSPOR için önceki yazılarımda 5 maçlık periyotta 13 puanlık hedef koymuştum. Velimeşe maçı ile 3 puanla başlandı. Şimdi sırada arka arkaya Sakarya (D), Turgutluspor (İ), Serikspor (D), Kahramanmaraş (İ) ile oynanacak. İmkansız değil. Yeni başkan, yeni hoca enerjisi ile buradan alınacak puanlar Afyon için zafer yolunu açacaktır.