Airfryer ile evde sert yoğurt yapımının önemli ipuçları ortaya çıktı. Bu yöntemi kullanarak, yoğurtlarınızı daha katı bir kıvamda elde edebilirsiniz.

Airfryer’ın mutfaklardaki sihirli dokunuşu bir kez daha kendini gösterdi. Yoğurt mayalama konusunda zorlananlar için Airfryer, başarısız denemelerin ardından bile mükemmel yoğurtlar yapmanın yolunu gösteriyor. İşte, Airfryer kullanarak yoğurt mayalamanın tüm incelikleri ve sırları…

Koylulerin Yogurt Mayalama Sirri Ortaya Cikti Bu Yontemle Tas Gibi Tutuyor

AIRFRYER İLE MÜKEMMEL YOĞURT NASIL MAYALANIR?

Yoğurt mayalamanın başarısında ilk adım, kaliteli ve yağlı süt seçmektir. İyi bir yoğurt için, 1 litre sütü bir tencereye alıp kaynatın. Kaynatma sırasında sütü aralıklarla karıştırarak, sütün suyunun buharlaşmasını sağlayın. Kaynama işleminden sonra sütü soğumaya bırakın.

Koylulerin Yogurt Mayalama Sirri Ortaya Cikti Bu Yontemle Tas Gibi Tutuyor 640X331

Sütünüzün mayalama için uygun sıcaklığa ulaştığını kontrol edin. Daha sonra, bir çorba kaşığı yoğurdu bir kaseye alıp, üzerine biraz ılınmış süt ekleyerek yoğurdu seyreltin ve tencereye karıştırın. Hazırladığınız karışımı Airfryer’a sığacak cam kavanozlara dökün. Airfryer’ı 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtıp kapatın. 

Kavanozları ağızları açık olarak Airfryer’a yerleştirin ve kapağı kapalı tutarak 5-6 saat bekletin. Ardından kavanozların kapağını açık bırakarak bir gün buzdolabında dinlendirin. Böylece yoğurdunuz ideal kıvamda olacaktır.

Koylulerin Yogurt Mayalama Sirri Ortaya Cikti Bu Yontemle Tas Gibi Tutuyor 15707

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti! MHP Genel Başkanı Bahçeli, Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti!

Kaynak: FATMA SEDA CAN