Kuş üzümü günlük hayatımızda tükettiğimiz üzümlerin aksine diğer üzümlere göre daha küçük bir şekle sahiptir. Kuş üzümü Türk mutfağında yaygın olarak kullanılmaktadır. Mutfaklarda genellikle dolma, sarma, pilav gibi yemeklerde çam fıstığı ile birlikte kullanılarak yemeklerin daha lezzetli hale getirilmesi sağlanır. Bu küçük üzümün sayısız faydası vardır. 

C vitamini deposu, hem kuru meyve hem de kuru yemiş…

KUŞ ÜZÜMÜNÜN FAYDALARI

·         Kuş üzümünün insan sağlığına yararı çoktur. Bunların önemli olanlarını maddeler halinde sıraladık. Kuş üzümü nelere iyi gelir? İşte yanıtı:

·         Düzenli olarak tüketildiğinde sindirim sistemini korur, daha güçlü bir metabolizmaya sahip olmanızı kolaylaştırır.

·         Kaynatıldığında balgam ve öksürük gibi birtakım üst solunum yolu hastalıklarının giderilmesini sağlar.

·         Bağışıklık sistemini güçlendirerek kış aylarında çabuk hastalanmanıza engel olur.

·         Anemi rahatsızlığına karşı güçlü bit etkiye sahiptir. Dolayısıyla kansızlık problemi yaşıyorsanız günde bir iki avuç kadar kuş üzümü tüketebilirsiniz.

·         İçeriğinde yer alan çekirdekleri sayesinde kan basıncını dengeler, damar yapılarını daha güçlü hale getirir, sinir ve kalp hastalıklarının giderilmesine yardımcı olur.

·         Cilt lekelerini giderme, gerginleştirme ve gençleştirme amacıyla da sıklıkla yenebilir.

·         Büyük yaprakları kaynatılıp içildiğinde bağırsak enfeksiyonlarını öldürür ve sindirim sisteminizi temizler. Ayrıca kabızlık için de oldukça faydalı bir besindir.

·         Kolesterol ve tansiyon gibi hastalıkların dengede kalmasına destek olur.

·         Ayrıca çiğ olarak tüketilmekte olan bu şifa deposu besin olan kuş üzümü suyunun faydaları da bulunmaktadır. Kuş üzümü suyu kan dolaşımını temizler, bağışıklığı güçlendirir.

KUŞ ÜZÜMÜNÜN ZARARLARI

Kuş üzümünün ne kadar yararı olduğu bilinse de çokça tüketilmesi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Kuş üzümünün fazla tüketilmesi cildinizde alerjik reaksiyonlar gösterebilir.

Afyon'un sevilen doktoru vefat etti Afyon'un sevilen doktoru vefat etti

Çok fazla tüketilmesi kilo alımına neden olabilir.

KUŞ ÜZÜMÜ NASIL TÜKETİLİR?

Şifa deposu olan bu mucizevi besini herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişiler günde yarım avuç şeklinde tüketebilirler. Ayrıca kuş üzümünü mutfaklarımızda pilava katarak, sarmaya ve dolmaya kuş üzümünü katarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Tatlılarınız içinde kek, aşure, komposto gibi tatlılara kuş üzümü katabilirsiniz. >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan