Bursa’nın Harmancık ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve geniş bir alanı etkileyen orman yangınına ilişkin dikkat çeken bir detay sosyal medyada gündem oldu. Yangın bölgesinde görülen 03 plakalı bir aracın Afyonkarahisar’a ait olduğu bilgisi, bazı kullanıcılar tarafından şehirle ilişkilendirilerek algı operasyonlarına dönüştürülmeye çalışıldı.

Bu gelişmeler üzerine AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini dile getirdi.


“AFYON’DAN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ”

Özkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Afyonkarahisar’dan her görüşten insan çıkar ama ormanı kasten yakacak bir vatan haini alçak çıkmaz. Araç Afyonkarahisar’dan Bursa Harmancık’a satılmış. Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Emniyet Teşkilatımız mutlaka gerçeği ortaya çıkarır…”


FETÖ BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili yapılan incelemelerde yangınla ilgili gözaltına alınan kişinin, FETÖ’den ihraç edilmiş bir havacı astsubay olduğu bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Bu gelişme üzerine Milletvekili Özkaya bir açıklama daha yaparak resmi makamların açıklamalarını beklediklerini ifade etti.

“Akşam saatinde bu bilgiyi paylaşırken, ormanı kasten yakan vatan haininin FETÖ’den ihraç bir havacı astsubay olduğu bilgisi bize de gelmişti, ancak resmi açıklamayı bekledik.”


"YANGINLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLAR VAR"

Milletvekili Özkaya, açıklamasında orman yangınlarının ideolojik çıkarlarla kullanıldığını da ifade etti. “Atatürk süveteri giyip, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için büyük doğal afetler gerekli’ diyen bir CHP fanatiği gazetecinin sözlerini” hatırlatarak bu tarz düşüncelerin ülkeye ihanet olduğunu belirtti.

“Su sorununa karşı hızlı müdahale gerekiyor”
“Su sorununa karşı hızlı müdahale gerekiyor”
İçeriği Görüntüle

FETÖ'YE KARŞI SERT SÖZLER: “SİNSİ BEKLEYİŞLE KULLANILMAK İÇİN HAZIRLAR”

Milletvekili Özkaya, FETÖ’nün gizli yapılanmasına ve örgüt üyelerinin yıllar sonra bile devlete zarar verecek şekilde devreye sokulabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Efendi, sessiz, sakin olabilir ama ortaokuldan itibaren FETÖ tarafından yetiştirilmişse ne kadar iyi görünse de o kişi, zamanı geldiğinde vatana ihanet edebilir. Tıpkı bu yangında olduğu gibi.”


"MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRMELİ"

Özkaya açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu olay bize bir kez daha gösteriyor ki; FETÖ ile mücadele sadece geçmişin hesabı değil, geleceğin güvenliğidir. Vatan hainlerinin içindeki habis duygular, milletin en zor günlerinde ortaya çıkıyor. Mücadelemizi bu gerçekliği unutmadan sürdürmeliyiz.”

Muhabir: Sema Ekici