İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, il başkanlığı binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın gündemindeki kritik başlıkları detaylı biçimde ele aldı. Engellilerden ekonomiye, tarımdan iç siyasete kadar geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulunan Mısırlıoğlu, özellikle ulusal güvenlik ve egemenlik konularında dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Mısırlıoğlu, Mesut Barzani’nin Türkiye’ye silahlı korumalarıyla girişini “devlete saygısızlık” olarak nitelendirirken, geçmiş yıllardaki diplomatik krizlerden güncel tartışmalara uzanan geniş kapsamlı bir eleştiri metni sundu. Mısırlıoğlu’nun açıklamalarında özellikle ABD ile yaşanan papaz Brunson süreci ve son günlerde yeniden gündeme gelen dini temsil tartışmaları öne çıktı.
“SİLAH BU ÜLKEYE DEVLETİN ELİYLE GİRER”
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Mesut Barzani’nin Türkiye’ye silahlı korumalarla gelmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Mesut Barzani’nin Türkiye’ye silahlı korumalarıyla birlikte gelmesi, devletimizin egemenlik haklarına yapılmış açık bir saygısızlık ve diplomatik teamüllerin kaba bir şekilde ihlalidir. Bu ülkeye silah ancak Türk askerinin, Türk polisinin, Türk güvenlik güçlerinin eliyle girer. Bunun dışında bir tabloyu kabul etmek mümkün değildir.”
Bu görüntülerin Türkiye’nin itibarını zedelediğini belirten Mısırlıoğlu, bunun sadece bir protokol hatası değil, “devlet ciddiyetini yaralayan bir skandal” olduğunu vurguladı.
“TEHDİTLERİ KABUL ETTİLER, ALELACELE GÖNDERDİLER”
Mısırlıoğlu, konuşmasının devamında 2018 yılında tutuklanan ve ABD ile diplomatik krize neden olan papaz Brunson olayını hatırlatarak o dönem yaşananları ayrıntılarıyla değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu fakir bu görevde olduğu sürece o papazı alamazsınız” sözlerini anımsatan Mısırlıoğlu, sürecin daha sonra tam tersi bir şekilde sonuçlandığını söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın tehditleri sonrası Brunson’un hızla serbest bırakıldığını belirten Mısırlıoğlu, kararın Türkiye açısından diplomatik bir geri adım olduğunu savundu. Ayrıca, “dinler arası diyalog” adı altında yürütülen çalışmaların FETÖ yapılanmasıyla ilişkili olduğuna dikkat çekerek bu süreçlerin devlet kurumlarını zayıflattığını ifade etti.
“TÜRKİYE’NİN ÜNİTER YAPISI TEHDİT ALTINA SOKULUYOR”
Mısırlıoğlu, son günlerde yeniden tartışma konusu olan İznik’te gerçekleştirilen ayin hakkında da sert açıklamalarda bulundu. 1700 yıl aradan sonra yapılan bu ayinin Türkiye Cumhuriyeti’nin anlaşmalarını yok sayan bir görüntü sunduğunu dile getirerek şunları kaydetti:
“Bu ayinin orada yapılması demek, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının tehdit altına sokulduğunun göstergesidir. Bunlara oy veren bağnaz bir kesim var; celladına âşık bir kitle. Bu kitle her ne olursa olsun geri adım atmıyor. Teröristler ülkemde cirit atıyor. Dinler arası diyalog söylemleriyle Türkiye’nin gündemi yıllarca manipüle edildi.”
Bazı çevrelerin bu olayları “şirinleştirme” çabasında olduğunu belirten Mısırlıoğlu, Türkiye’nin jeopolitik ve toplumsal bütünlüğünün bu tür gelişmeler karşısında zafiyete uğratılamayacağını söyledi.



