Afyonkarahisar’da doğan, Gazeteci, Köşe Yazarı, TV Programcısı Emekli Asker İrfan Ünver Nasrattinoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret etti. Ziyarette Kumartaşlı, Nasrattinoğlu’na dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kumartaşlı, ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek Nasrattinoğlu’na teşekkür etti.

İRFAN ÜNVER NASRATTİNOĞLU KİMDİR?

Folklor araştırmacısı, Afyonkarahisar doğumlu bir gazeteci olan İrfan Ünver Nasrattinoğlu, 18 Aralık 1937 tarihinde dünyaya geldi. Hava Astsubay Okulu mezunu olan İrfan Ünver Nasrattinoğlu, 20 yıl boyunca Türk Hava Kuvvetleri'nde çalıştıktan sonra kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Nasrattinoğlu, 1976 yılından itibaren çeşitli gazetelerde çalıştı. Daha sonra folklor araştırmalarına ağırlık verdi ve bu alanda faaliyet gösteren kuruluşlarda çeşitli görevler üstlendi. 1981 yılından itibaren ise Folklor Araştırmaları Kurumu'nun başkanlık görevini üstlendi.

Nasrattinoğlu’nun kariyeri, ilk yazısının 1954 yılında Türkeli Gazetesi'nde yayımlanmasıyla başladı. Daha sonra makaleleri Türkeli, Afyon, Zafer, Mücadele (Diyarbakır), Anadolu, Güney, Orta Doğu gazeteleri ile Türk Folklor Araştırmaları, Sivas Folklor, Türk Folkloru, Erciyes, Hisar, Ilgaz, Gülpınar, Size, Güneyde Kültür, İçel Kültürü, Ses ve Yeni Defne dergilerinde yayımlandı. Ayrıca Nasrattinoğlu, Türkiye içinde ve dışında birçok ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve seminerlere katıldı ve burada bildiriler sundu. Folklor araştırmalarına yaptığı hizmetlerden dolayı Nasrattinoğlu, yurtiçi ve yurtdışında birçok ödül aldı. Ayrıca, Azerbaycan Mehmet Emin Resulzâde adına Devlet Üniversitesi ve Moldova-Komrat Devlet Üniversitesi tarafından ikiz fahri doktora beratı ve fahri profesör payesi almıştır (1999). Nasrattinoğlu’nun akademik üyelikleri ise çeşitli ülkelerde bulunmaktadır. Ayrıca, Nasrattinoğlu hakkında üniversitelerde tezler hazırlanmıştır. Nasrattinoğlu,Türk Basın Konseyi, Azerbaycan Yazarlar Birliği, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti, İLESAM, Moldova Yazarlar Birliği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Yazarlar Birliği gibi birçok derneğin üyesidir. N\S

Başkan Köksal: “Gençlik meclisini oluşturacağız” Başkan Köksal: “Gençlik meclisini oluşturacağız”

Editör: Nurbanu Soy