Horlamayı şıp diye kesen formül! Bir damlasıyla mışıl mışıl uyutuyor Horlamayı şıp diye kesen formül! Bir damlasıyla mışıl mışıl uyutuyor

Nazar Nedir?

Nazar kelime anlamıyla 'bakmak, görmek, düşünmek' gibi anlamlara gelir. Bu kavram, genellikle kıskançlık duygusuyla ilişkilendirilen ve zarar verici etkilere sahip olduğuna inanılan bir inançtır.

dua

Nazardan Korunmak İçin Dualar

Nazardan korunmak için çeşitli dualar bulunmaktadır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) okuduğu nazar duası ve nazara karşı okunabilecek ayetler, bu duaların en bilinen örnekleridir. Özellikle hamileler ve bebeklerin nazardan daha fazla etkilendiğine inanıldığı için, bebekler için ve kendine nazar duası okumak isteyenler için bu dualar önem taşır.

Nazar Duası ve Nazar Ayetlerinin Önemi

Nazar duası, ailelerin, evlerin ve bebeklerin korunması için sıklıkla kullanılan dualardan biridir. Nazar ayetleri de bu konuda önemli bir yere sahiptir. Bu duaların Arapça yazılışı ve Türkçe anlamları üzerinde de dikkatle durularak en kolay okunma şeklini sunar.

dua

İşte nazar duası ve ayeti;

Peygamber Efendimizin Okuduğu Nazar Duası:

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) nazarı, nazara bağlı hastalıkları ve kötü gözleri önlemek amacıyla Felak, Nas ve Ayetel Kürsi'nin yanında bir dua daha okumuştur. Bu dua her türlü mahlukatın şerrinden, görünen ve görünmeyen tüm musibetten, dertten ve hastalıktan korumaktadır.

Okunuşu:

"Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh."

Anlamı:

"Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah'a sığınırım."

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ