Türkiye genelinde seçmenler oylarını kullanarak belediye başkanlarını seçti. Resmi olmayan verilere göre Cumhuriyet Halk Partisi ülke genelinde birinci parti oldu.

Neden mavi kravat?

Seçim gecesi açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘’ Seçim sonuçları göstermiştir ki bugün seçmen Türkiye’de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. Bugün seçmen 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye, yeni bir siyasi iklime kapı aralamaya karar verdi. Bu seçimin bir kaybedeni yoktur. Bizim başarımızın kimsenin hezimeti olmayacaktır, kimsenin hezimeti değildir’’ diye konuştu.

MAVİ RENGİN ANLAMI NE?

Öte yandan, CHP Lideri Özel’in konuşma öncesi tercih ettiği mavi kravat ise dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kullandığı kravat renklerine anlam verdiği biliniyor.

Neden mavi kravat?

Özel’in kravat tercihinin sosyolojide sadakat, barış ve huzur anlamlarını taşıyan mavi renkte olması, bazı vatandaşlarca Özel’in CHP belediyeciliği ile ülkeye barışın ve huzurun getirileceği mesajını verdiği şeklinde yorumlandı.

Halk Günü toplantısında konuşan Köksal; Vatandaşlardan tek bir şey istedi! Halk Günü toplantısında konuşan Köksal; Vatandaşlardan tek bir şey istedi!

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ