Afyonkarahisar şehir merkezine sadece 7 kilometre uzaklıkta olan ve bugünkü değeri 350 milyon TL olan bu arazi hakkında yardım isteyen Eski Mahalle Muhtarı Mahmut Nedim Özdamar ve mahalle sakinlerin beklediği müjdeli haberi Afyonkarahisar Valiliği duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada; “Afyonkarahisar Merkez Çakırköy mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 211 ada 52 parsel numaralı taşınmazın bazı kişiler tarafından ele geçirilmeye çalışıldığı yönünde basın yayın kuruluşlarında çeşitli iddialar yer almaktadır. Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 04.04.2024 tarihi itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca Afyonkarahisar Valiliği tarafından gerekli inceleme başlatılmıştır. İlgili kanun hükmü gereği en geç 30.04.2024 Salı gününe kadar söz konusu taşınmazın tahliyesi sağlanarak idareye teslim edilecektir. Hazine arazilerinin her türlü izinsiz kullanımı ve işgal girişimine yönelik konularda adli ve idari süreç, ilgili kurumlarımızca ivedilikle ve titizlikle takip edilmektedir.”

ODAK’ın yayınladığı haberin ardından Çakır Mahallesi sakinleri karardan dolayı Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ilgili kurumlara teşekkür ettiler.

Çakır mahallesinde ne olmuştu?

Afyonkarahisar Çakır Mahallesi halkını uzun süredir endişelendiren bir konuyu kamuoyuna duyurmak için bir araya geldiklerini belirten Eski Mahalle Muhtarı Mahmut Nedim Özdamar, mahallenin önemli bir yeşil alanı olan ve mesire ve piknik alanlarıyla ünlü olan bölgenin, son belediye seçimlerinden sonra karşılaştıkları bir olay nedeniyle tehlikede olduğunu açıklamıştı. Özdamar, Mahallede bulunan 211 ada ve 52 parsel üzerinde yer alan 35 bin 176 metrekarelik arazinin, önce "ham toprak" olarak nitelendirildiğini ve daha sonra Milli Emlak bünyesine geçirildiğini belirterek, bu alanın Bilal Çiftçi tarafından ağaçlandırıldığını söz konusu arazinin bugünkü değerinin 350 milyon TL olduğunu ve Afyonkarahisar'ın önde gelen iş insanlarının çökmeye çalıştığını belirtmişti.

Sandıklı’da köylere hizmet götürme birliği yeni sezona hazır! Sandıklı’da köylere hizmet götürme birliği yeni sezona hazır!

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN