Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), Ramazan Bayramı boyunca güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak üzere 15 Nisan Pazartesi gününe kadar planlı kesinti yapmayacağını açıkladı. Elektrik dağıtım şirketi, olası arızalara karşı ise toplam 350 kişilik ekip hazırlıklı durumda bulunuyor.

Güvenli ve sürdürülebilir enerji için önemli adımlar atıldı

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde toplam yaklaşık 3 milyon kişiye hizmet veren OEDAŞ, Ramazan ayı boyunca kesintisiz enerji sağlama hedefini açıkladı. Bu süreçte, şirketin beş ildeki ana kontrol merkezi ve saha ekipleri, olası arıza durumlarına anında müdahale edecek kapasitede bulunacak.

Ana kontrol merkezi ve saha ekipleri hazır durumda

Bayram boyunca yaşanabilecek enerji hatlarındaki arızalara karşı OEDAŞ, toplam 350 kişilik ekip oluşturdu. Ekip, arızaların hızlı bir şekilde giderilmesi için ana kontrol merkezi ve SCADA sistemi ile uzaktan müdahale yeteneklerini kullanacak. Ayrıca, yerinde müdahale gerektiren durumlarda bakım ve onarım ekipleri en kısa sürede harekete geçecek.

Afyon’da trafik denetimi! Afyon’da trafik denetimi!

Tüketici hizmetleri 7/24 kesintisiz sağlanacak

OEDAŞ, tüketicilere bayram boyunca kesintisiz hizmet sunacak. 'ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi', 'OEDAŞ 186' mobil uygulaması, internet sitesi ve e-posta üzerinden tüketiciler arıza bildirimlerini veya diğer taleplerini iletebilecekler.

Bakım ve onarım çalışmaları 15 Nisan'da yeniden başlayacak

Şirketin sürdürülebilir ve güvenli enerji arzı sağlamak amacıyla yaptığı yatırım ve bakım-onarım çalışmaları, 15 Nisan Pazartesi günü itibarıyla yeniden başlayacak. Bu çalışmalar sırasında planlı kesintiler yapılacak olup, tüketiciler bilgi almak için 'ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi'ni arayarak güncel bilgileri edinebilecekler.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN