İddiaya göre olay, 25 Mart 2026 tarihinde Bağlar Mahallesi’nde meydana geldi. M.Ç., kızını görmek bahanesiyle eşi Havva Ç. ve çocuğunu parka çağırdı. Parkta bir süre birlikte vakit geçiren aile, daha sonra dönüş yoluna geçtiği sırada tenha bir sokakta saldırı gerçekleşti. M.Ç.’nin eşine bıçakla defalarca saldırdığı, ağır yaralanan kadının yere yığıldığı ve saldırganın onu ölü zannederek olay yerinden ayrıldığı öne sürüldü.

Uyuşturucu operasyonu: 30 tutuklama
Uyuşturucu operasyonu: 30 tutuklama
İçeriği Görüntüle

“ÖLÜ NUMARASI YAPARAK HAYATTA KALDIM” DEDİ

Yaşadığı dehşeti anlatan Havva Ç., saldırı anında hayatta kalabilmek için ölü numarası yaptığını belirtti. 17 bıçak darbesiyle ağır yaralanan ve akciğerlerinde hasar oluşan genç kadın, tedavisinin ardından yaşadıklarını detaylı şekilde anlattı. Saldırganın ailesini arayarak “Havva’yı öldürdüm, gidin cesedini alın” dediğini iddia eden Ç., 9 yıllık evlilikleri boyunca sürekli şiddete maruz kaldığını ifade etti. Daha önce de bıçaklandığını, kolu ve burnunun kırıldığını söyleyen kadın, yaşadığı travmanın etkisiyle psikolojik olarak da zor günler geçirdiğini dile getirdi.

A W687057 01

“KIZIMIN ÇIĞLIKLARI HALA KULAKLARIMDA”

Olayın en çarpıcı yönlerinden birinin 4 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde gerçekleşmesi olduğunu belirten Havva Ç., yaşadığı korkuyu ve çaresizliği anlattı. Eşinin daha önce de cezaevine girip çıktığını ancak davranışlarında hiçbir değişiklik olmadığını söyleyen Ç., son görüşmede kendisine güven verildiğini ancak bunun planlı bir aldatmaca olduğunu düşündüğünü ifade etti. Küçük kızının “anne” diye çığlık atmasının hâlâ zihninden silinmediğini belirten kadın, yaşadığı travmanın günlük hayatını derinden etkilediğini vurguladı.

EN AĞIR CEZAYI İSTİYOR

Havva Ç., hem kendisi hem de çocukları için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirttiği eşinin en ağır cezayı almasını istediğini söyledi. Daha önce yaşanan şiddet olaylarına rağmen değişim göstermediğini ifade eden Ç., alkol ve madde bağımlılığı nedeniyle saldırgan davranışların arttığını iddia etti. Ailesinin de güvenlik endişesi taşıdığını dile getiren kadın, “Artık dayanacak gücüm kalmadı” sözleriyle yaşadığı sürecin geldiği noktayı özetledi. Olayla ilgili adli sürecin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: İHA