Müsabakalara Afyonkarahisar Sporcu Eğitim Merkezi ve Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören 11 sporcu katıldı. 48 kiloda Serbest stilde mindere çıkan Osman Kaplan rakiplerine karşı üstünlük göstererek altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye Şampiyonu Osman Kaplan bu sonuçla doğrudan Avrupa Şampiyonasında milli forma giyerek ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Aynı müsabakada Afyonkarahisar Sporcu Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören ve aynı zamanda Afyonkarahisar Belediyesi Yüntaş Spor Kulübü sporcusu olan Ali Uysal’da serbest stilde 68 kiloda mindere çıktı. Uysal, yaptığı karşılaşmalarda sonucunda ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Uysal bu sonuçla milli takıma seçildi ve Avrupa Şampiyonasında milli forma giyebilmek için Avrupa seçmelerine katılacak.

Sporcuları ve antrenörlerini tebrik eden Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Genç güreşçilerimiz, turnuva boyunca kıyasıya mücadele ederek rakiplerini geride bıraktı ve hak ettikleri zafere ulaştı. Bu başarıyla milli takıma seçilen Osman Kaplan ve Ali Uysal bizleri gururlandırdı. Bundan sonraki müsabakalarda da ülkemizi temsil ederek yeni zaferler yaşatacaklarına inanıyoruz” dedi.

Halk koşusu düzenlendi! Halk koşusu düzenlendi!

Sporcuların başarısının ekip çalışmasının meyvesi olduğunu belirten Afyonkarahisar TOHM Antrenörü Şakir Bozkurt, “Bu başarı, sporcularımızın, antrenörlerimizin ve ailelerin gayretli çalışmalarıyla elde edildi. Bu yıl Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya almak istiyoruz. Bunun içinde çalışmalara devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

Genç milli sporculara ve onları yetiştiren antrenörleri Şakir Bozkurt’a başarılar dileriz.

Kaynak: BÜLTEN