Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Depremzedelere 6 milyon 750 bin TL borç çıkartıldığı, tamamen iftiradır. Böyle bir yalanı neden, hangi sebeple uydurdular, biz de merak ediyoruz. Sayın Özel’i, ‘Müddei iddiasını ispata mecburdur.’ sözünden hareketle iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz. Eğer ispat edemiyorsanız, yakınlarını yitiren, afetzedelerimizi üzen bu iftiranızdan dolayı kamuoyundan ve depremzede kardeşlerimizden özür dilemenizi bekliyoruz.” dedi.

Özhaseki

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında Antakya 600 Konutlar ile ilgili gerçeği yansıtmayan iddialarına sert cevap verdi. Özgür Özel’in iddia ettiği gibi herhangi bir vatandaşın yaşadığı bölgeden başka bir bölgeye gönderilmesinin söz konusu olmadığını belirten Bakan Özhaseki, “Bildiğiniz gibi yine müzmin muhalefet; bal veren arıya, meyve veren ağaca taş atmaya devam ediyor. Bilim insanlarımızla birlikte etütleri yapılmış sağlam zeminlerin bulunduğu rezerv alanlarda yürüttüğümüz inşa faaliyetlerimize, laf atmak; yer biliminden, mühendislik ve mimarlık hizmetlerinden bihaber olmak demektir. Fay hatları ve kırıklarının olduğu alanlarda, sıvılaşmanın bulunduğu yerlerde, dere yataklarında yapılaşmaya asla müsaade etmiyoruz. Yine mühendislik ve yapım işlerinde sıfır tolerans gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Afyonkarahisar'da Eber Gölü'nde Endemik Bitkilerin Korunması İçin Önlemler Alınıyor Afyonkarahisar'da Eber Gölü'nde Endemik Bitkilerin Korunması İçin Önlemler Alınıyor

DAVALAR AÇIP GECİKTİREN CHP’DİR

Bakan Mehmet Özhaseki, bölgedeki vatandaşların konutlarının güvenli bir şekilde inşa edildiğinin altını çizerek, “Vatandaşın evine kavuşmasına mani olmak için belirli ideolojik grupları harekete geçirip davalar açan yine CHP’dir. Hem kalıcı konutlara dava açtırıp işleri durduruyorsunuz hem de yetişmiyor deyip yaygara koparıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK