Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde gece yarısı yapıldığı belirtilen bazı denetlemeler, Valilik ve Sağlık Müdürlüğüne paralel bir yapımı oluşturuldu? sorusunun sorulmasına neden oluyor.
GÖZLEMLEMEK BAŞKA, DENETLEMEK BAŞKA!
AK Parti Afyonkaahisar İl Başkanlığınca Yönetim Kurulu Üyelerinin her birine kamudaki bir müdürlükle ilgili gözlemleme görevi verildiği biliniyordu. Bu kapsamda Sağlık ve özellikle Afyonkarahisar Devlet Hastanesiyle ilgili konularda gözlemlerde bulunması için Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Tekik’i görevlendirmişti. Mehmet Ali Tekik’in gözlemlemeyi daha ileriye götürerek Devlet Hastanesini denetlemeye yetkili bir kişi olarak görmeye başladığı ifade edildi.
GECE YARISI DENETLEMELERİ RAHATSIZLIK YARATIYOR
AK Parti Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Tekik’in Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde bazı geceler denetleme yaptığı, yataklı bölümlerde tedavi gören hastaların bulunduğu bölümlerde dolaşılmasının rahatsızlık yarattığı ifade edildi. Türkiye’de sağlık sisteminin köklü değişikliğinin mimarı olan ve bu alanda önemli başarılar elde eden AK Partinin, özellikle hasta mahremiyetlerine önem veren bir parti olduğuna işaret eden ilgililer, ‘AK Partililerinde daha hassas olmalarını bekliyoruz’ dediler.
PERSONEL TEDİRGİN, HASTALAR RAHATSIZ OLUYOR
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi personelinin öncelikle Başhekimliğe, İl Sağlık Müdürlüğüne ve Afyonkarahisar Valiliğine bağlı bir kamu kurumu olduğunu ifade eden ilgililer, ‘İktidar Partisine saygımız var. Ama birisinin sanki bizlerden yetkiliymiş gibi elinde kalem kağıtla servisler arasında dolaşıp notlar alması bizleri tedirgin etmektedir. O kişinin gözüne girmek gibi bir derdimiz yok. Biz önce Başhekimliğe, sonra Sağlık Müdürlüğüne ve Valiliğe bağlıyız. Hastalarımızda rahatsız oluyor’ dediler.