Antalya’nın Kepez ilçesinde parkta alkol aldığı belirtilen kimliği belirsiz bir şahıs, elindeki bıçakla yoldan geçen vatandaşlara saldırarak dehşet saçtı. Saldırı sırasında scooter ile bulvar üzerinde ilerlemekte olan A. H. Ö. isimli kişi bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Vatandaşların paniğe kapılarak kaçıştığı olay sonrası saldırgan parkın çimlerine bıçağını sildikten sonra bölgeden uzaklaştı.
Ulusoy Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda meydana gelen olayda bankta alkol alan kimliği belirsiz şahıs, önce sözlü ardından fiziksel saldırılarda bulundu. A. H. Ö.’nün kanlar içinde yere yığıldığını gören çevredeki vatandaşlar ilk müdahaleyi yaparken ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılan şahsın sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.
YOLDAN GEÇEN VATANDAŞA SALDIRDI
Kimliği belirsiz şahıs elindeki bıçağı parkın çimlerine sildikten sonra olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Göğsünden aldığı bıçak darbesi ile ağır yaralanan A. H. Ö. için çevredeki vatandaşlar pansuman yaparak hayati müdahalede bulunmaya çalıştı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, bilinci kapalı olan ağır yaralı A. H. Ö.’yü ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Suç Araştırma ve Önleme Büro Amirliği ekipleri de çevredeki tanıkların ifadesini alırken güvenlik kameraları incelendi.
YARDIMINA VATANDAŞLAR KOŞTU
Bir apartmanın güvenlik kamerasına da yansıyan kaçış güzergahı üzerinden şüphelinin kimliğinin tespiti ve yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Ağır yaralanan A. H. Ö.’nün durumunun kritik olduğu aktarıldı.
Tanık Y. A. ise olay anını, “Adamı bıçaklamadan önce birkaç kişiyi daha kovaladığını gördük. Bıçağını temizledi, tekrar geldi sövdü, 1 dakika başında bekledi sonra kaçtı. Biz hemen geldik, ellerimizle yarasına baskı yaptık. Ambulansa giderken çok az da olsa nabzı atıyordu” sözleriyle anlattı. Polis ekipleri saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.



