PFDK’nın açıkladığı kararlar kapsamında Fenerbahçeli futbolcu Archie Brown’a 3 maç men ve 100 bin TL para cezası verildi. Galatasaraylı futbolcu Abdülkerim Bardakcı ise 2 maç men ve 67 bin TL para cezasına çarptırıldı. Verilen men cezaları nedeniyle Archie Brown, Fenerbahçe’nin Göztepe, Çorum FK ve Kocaelispor ile oynayacağı karşılaşmalarda forma giyemeyecek. Abdülkerim Bardakcı ise Galatasaray’ın Konyaspor ve Amed SK karşılaşmalarında takımındaki yerini alamayacak.
GALATASARAY VE FENERBAHÇE’YE MİLYONLUK CEZALAR
Kurulun kararlarında kulüplere verilen para cezaları da yer aldı. Galatasaray’a 5 ayrı ihlal nedeniyle toplam 2 milyon 120 bin TL, Fenerbahçe’ye ise 4 ayrı ihlal nedeniyle toplam 1 milyon 277 bin 500 TL para cezası uygulandı. İki kulübe verilen cezaların toplamı 3 milyon 397 bin 500 TL oldu.
ÇİRKİN TEZAHÜRAT NEDENİYLE DE CEZA VERİLDİ
Derbide taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle Galatasaray’a 500 bin TL, Fenerbahçe’ye ise 350 bin TL para cezası verildi. Ayrıca ilgili tribün bloklarında yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının, takımlarının bir sonraki maçına giriş yapamayacak şekilde bloke edilmesine karar verildi. PFDK’nın açıkladığı yaptırımlar arasında kulüplere verilen para cezalarının yanı sıra futbolculara uygulanan maç men cezaları ve taraftarlara yönelik tribün bloke kararları da yer aldı.




