Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Obezite Merkezinin açılış töreninde konuşan Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, merkezin şehre kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Afyon için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Afyon sahipsiz değildir. Bu hastane benim gönül bağım olan bir yerdir, obezite merkezi Afyon’a çok yakıştı”ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde İstanbul’dan özel olarak gelerek törene katılan Prof. Dr. Eroğlu, hastanenin kuruluş sürecine ilişkin anılarını da paylaşarak Afyonkarahisar’a olan gönül bağını vurguladı.

D S C01901

“BU HASTANEYE ÖZEL BİR GÖNÜL BAĞIM VAR”

Konuşmasında sağlık yatırımlarının önemine değinen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Hastanesi’nin temel atma sürecine ilişkin şu sözleri kaydetti:

“Bu hastanenin geçmişi çok zorluydu. Bir dönem koğuş sistemiyle hizmet veriliyordu, ambulansların yakıtı yoktu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bana bizzat bu hastanenin yerinin belirlenmesi görevini verdi. TOKİ zemini uygun bulmadı ama ben inşaatçıyım, tecrübeliyim. Gece saat 3’te gelip zemin kazıklarını bizzat kontrol ettiğimi bilirim. Neticede 700’den fazla kazıkla zemini güçlendirdik ve bu modern tesisi Afyon’a kazandırdık.”

Hastanenin ardından ilave yatırımların da devam ettiğini belirten Eroğlu, merkezde emeği geçen başta İl Sağlık Müdürü Dr. Hakkı Öztürk ve Başhekim Op. Dr. Mehmet Duran olmak üzere tüm sağlık personeline teşekkür etti.

D S C01899

“OBEZİTE, ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ”

Obezite merkezinin açılmasını son derece isabetli bulduğunu belirten Eroğlu, gıda güvenliği ve sağlıklı beslenmenin altını çizerek şunları söyledi:

“Dünyada şu an en önemli mesele gıda arzı ve güvenliğidir. 2012 yılında bunu söylediğimde bazıları şaşırmıştı ama bugün geldiğimiz noktada haklı olduğumuz ortada. Obezitenin sadece iştahla ilgisi yok; yanlış gıdalar, kötü beslenme ve hareketsizlik de büyük etken. Dedelerimizin sözü hâlâ geçerli: ‘Acıkmadan sofraya oturma, doymadan kalk.’”

Vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmeye davet eden Veysel Eroğlu, israfın da obezitenin temel sebeplerinden biri olduğunu vurguladı.

D S C01911

“AFYON İÇİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Kızılören’de Gençliğe Yatırım: Diyanet Gençlik Merkezi Ve Kütüphane Açıldı
Kızılören’de Gençliğe Yatırım: Diyanet Gençlik Merkezi Ve Kütüphane Açıldı
İçeriği Görüntüle

Konuşmasının sonunda Afyonkarahisar’a olan sevgisini yineleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şehirle ilgili devam eden projelere de değindi:

“Afyon için ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz. Hızlı tren projesini bizzat takip ediyorum. Cumhurbaşkanımız da bu konuda talimat verdi. Afyon’un sahibi var. Bu şehir sahipsiz değil. Afyon’a gönülden bağlıyım.”

Kaynak: BUSE YILDIRIM - ALİ KÜÇÜKKARTAL