Cumhurbaşkanı Irak Özel Temsilcisi, 60’ıncı Hükümet Çevre ve Orman Bakanı ile 61’inci, 62’nci, 63’üncü, 64’üncü ve 65’inci Hükümetlerde Orman ve Su İşleri Bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Irak’a yönelik önemli bir toplantıya katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un davetiyle gerçekleştirilen toplantıda, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet el-Halbusi ve Iraklı milletvekilleri bir araya geldi. Toplantıda Irak’ın geleceği ve kalkınma sürecine ilişkin değerlendirmeler yapılırken, ülkenin gelişimine yönelik atılması gereken adımlar da ele alındı.
EROĞLU, TOPLANTIDA GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTI
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada görüşlerini paylaşarak Irak’ın kalkınmasının önemine dikkat çekti. Eroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un daveti üzerine Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet el-Halbusi ve milletvekilleriyle verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini belirtti. Toplantıda Irak’ın kalkınması için yapılması gerekenler konusunda değerlendirmelerde bulunduğunu ifade eden Eroğlu, kalkınma yolunun önemini de vurguladığını söyledi.
“IRAK’IN KALKINMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLERİ İFADE ETTİM”
Prof. Dr. Veysel Eroğlu açıklamasında, “TBMM Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un davetlisi Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Sayın Heybet el-Halbusi ve milletvekilleri ile dün verimli toplantı yapıldı. Toplantı esnasında ben de Irak’ın kalkınması için yapılması gerekenleri ve kalkınma yolunun ehemmiyetini ifade ettim.” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen toplantıda Eroğlu’nun Irak’ın kalkınma sürecine ilişkin değerlendirmelerini Iraklı Meclis Başkanı ve milletvekilleriyle paylaştığı belirtildi. Toplantı, taraflar arasında Irak’ın geleceği ve kalkınmasına yönelik görüş alışverişinin yapılmasına imkan sağladı.





