Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilçede düzenlenen anma programlarına katılarak vatandaşlarla birlikte şehitleri andı.
ATATÜRK ANITI’NDA ÇELENK SUNMA TÖRENİ
Programlar, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Törende protokol üyeleri tarafından anıta çelenk sunulurken, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
ŞEHİTLİK ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Törenin ardından ilçe protokolü tarafından Şehir Mezarlığı’nda yer alan Şehitlik ziyaret edildi. Ziyarette Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edilirken, şehit mezarlarına su dökülüp kabirler başında rahmet ve minnet duyguları ifade edildi.
OKULDA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Programın devamında Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen anma etkinliğine katılım sağlandı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine yönelik şiir dinletileri ile oratoryo gösterileri sahnelenerek duygusal anlar yaşandı. Etkinliklere Sandıklı Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Necmettin Gökhan Çelebi, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Köroğlu, ilçe protokolü ile birlikte şehit aileleri ve gaziler katılım sağladı.





