Arnavutluk’un Dıraç kentinde gerçekleştirilen Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Selahattin Altın, podyumdaki performansıyla dikkat çekti. Genç Erkekler +110 kilo kategorisinde mücadele eden milli sporcu, iki altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
İKİ KATEGORİDE ALTIN MADALYA
Selahattin Altın, silkme müsabakasında 213 kilogram kaldırırken toplamda 379 kiloluk dereceye imza attı. Bu sonuçlarla iki altın madalyanın sahibi olan milli halterci, şampiyonayı zirvede tamamladı. Altın, koparma müsabakasında ise 166 kilogram kaldırdı.
EMİRHAN ÖZER DE PODYUMDA MÜCADELE ETTİ
Aynı sıklette yarışan bir diğer milli sporcu Emirhan Özer ise koparmada 145, silkmede 195 ve toplamda 340 kilogramlık derece elde etti.
Türkiye’yi Avrupa Şampiyonası’nda temsil eden milli halterciler, organizasyonda gösterdikleri performansla dikkat çekti.



