SGK, 7 bin kadın için 12 aylık bir finansal destek paketi hazırlıyor. Bu projede anneler ve bakıcılar için destek sağlanacak. Amacı, ailelere maddi açıdan rahatlık sağlamak olan proje, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığını teşvik ederek istihdam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Detaylar ve başvuru süreci, ilerleyen günlerde SGK tarafından duyurulacak. İşte detaylar…

SGK 7 BİN KADIN İÇİN 12 AYLIK FİNANSAL DESTEK PAKETİ HAZIRLAYACAK

Anneler ve Bakıcılar İçin Destek Projesi

Toplamda 7 bin kadının yararlanacağı bu projede, çalışan annelere ve bakıcılara yönelik ekonomik destek sağlanarak ailelere bir nefes aldırmak hedefleniyor. Ayrıca, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesiyle istihdam kalitesinin artırılması da amaçlanıyor.

Başvuru ve Detaylar

SGK tarafından duyurulacak başvuru süreci ve projeden yararlanma şartları, ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Bu proje ile annelerin çocuklarına daha iyi bir gelecek sunarken maddi anlamda da rahatlamaları hedefleniyor.

Afyon’un hangi ilçe ve belde belediyelerinde işçi kıyımı oldu? Türk-İş Başkanı rakam vererek açıkladı! Afyon’un hangi ilçe ve belde belediyelerinde işçi kıyımı oldu? Türk-İş Başkanı rakam vererek açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin önemini vurgulayarak kadın istihdamının artırılması ve kayıtlı işgücüne katılımının desteklenmesi amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti. Projeyi, annelerin ekonomik olarak desteklenmesinin yanı sıra eğitimli bakıcıların istihdamının teşvik edilmesine yönelik bir adım olarak değerlendirdi. Bu proje ile toplumsal kalkınmaya önemli bir katkı sağlanacağını vurguladı.

SGK, annelere ve bakıcılara yönelik yeni bir proje başlatıyor. Bu projeden toplamda 7 bin kadının faydalanması planlanıyor. Proje kapsamında, çalışan annelere ve bakıcılara ekonomik destek sağlanacak. Temel amaç, ailelerin maddi olarak rahatlamasını sağlamak. Bunun yanı sıra, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesiyle istihdam kalitesinin artırılması da hedefleniyor. Projeye başvuru yapma ve detaylı bilgilere erişme süreci, ilerleyen günlerde SGK tarafından kamuoyuna duyurulacak. 

Editör: Fadime Özkaran