Sinanpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; 2022 yılında 10 dekarlık alanla başlayan brokoli yetiştiriciliğinin bu yıl itibari ile 200 dekarlık alana yayıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Üreticilerimize ikinci ürün olarak sunduğumuz , 2022 yılında 10 dekarlık alanda ekilişi gerçekleşen brokoli yetiştiriciliğinde 2024 üretim sezonunda ilçemizde ekiliş alanını 200 dekara ulaştırdık. Birim alandan yüksek verim elde edilmesi, bakımının kolay, vejetasyon süresinin kısa olması ve en önemlisi pazar probleminin olmaması sebebiyle üreticilerimiz tarafından kabul görmüştür. Bu süreçte İlçe Müdürümüz M. Onur Bostancı ve teknik personellerin katılımıyla brokoli ekilişi gerçekleşen alanlardaki ürünlerin gelişimleri, hastalık zararlı etkenleri belirli aralıklarla kontrol edilmektedir.”
Sinanpaşa'da Brokoli Üretimi Artıyor
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ikinci ürün olarak sunulan brokoli, çiftçiler tarafından kabul görerek 200 dekarlık ekiliş alanına ulaştı.
Kaynak: İHA
Trend Haberler
At Binenin, Kılıç Kuşananın: AFJET’te 3,5 Yılda Büyük Dönüşüm
Afyon’da yine özel hastane şikayeti!
Rayların Kenarında Yarım Kalan Bir Hayal: Mustafa Dadak Hayatını Kaybetti”
Düşeş Attık Yek Geldi: Afyon’a Bu Yeter Mi?
Adalet Bakanımızdan olabildiğince nezaket, Çorumlu Başkandan ise haksız rekabet !
Milletvekili Özkaya’dan Pitbull Saldırısı Sonrası Sert Uyarı: “Belediye Hukuken Sorumludur”

