12 yaşındaki çocuk 5 yerinden bıçaklanarak öldürüldü
12 yaşındaki çocuk 5 yerinden bıçaklanarak öldürüldü
İçeriği Görüntüle

Bahçeli, “Ülkemiz ve mücavir bölgeler yepyeni ve ümit dolu bir döneme etap etap ilerlemektedir. Türkiye, mazisi yarım asra yaklaşan bölücü terör musibetinden kurtuluşun eşiğindedir” diyerek sürecin önemine dikkat çekti.

PKK'nın kurucu kadrosunun taahhüdüne sadık kaldığını belirten Bahçeli, “En son videolu mesajından da anlaşıldığı üzere kurucu önderlik sözünü tutmuştur. Taahhüdünün arkasında durmuş, tehditleri zamanında görmüştür” ifadelerini kullandı.

DEM Parti’nin süreçte sorumlu ve sağduyulu bir çizgi izlediğini belirten Bahçeli, bin yıllık kardeşliğin safında yer alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“CUMHURBAŞKANI VE HÜKÜMET SÜRECİ SONUNA KADAR SAHİPLENMİŞTİR”

Devlet politikasına dönüşen “Terörsüz Türkiye” hedefinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümeti, bu süreci bidayetinden itibaren sahiplenmiş, her türlü özveriyi göstermiştir. Cumhur İttifakı, hiçbir tahrike kapılmadan siyasi dirayetini muhafaza etmiştir” dedi.

PKK’nın gruplar halinde silah bırakmaya başlamasını “tarihi gelişmeler” olarak tanımlayan Bahçeli, karanlık bir dönemin kapandığını belirtti. Bahçeli, bu süreci baltalamaya çalışan çevrelere de göndermede bulunarak, “İstismar ve iftira yarışına giren siyasi çevreler, yeşeren umutlar karşısında hayal kırıklığına uğramıştır” diye konuştu.

“YENİ YÜZYILIN MİMARI TÜRK MİLLETİ OLACAK”

Silahların teslim süreci tamamlandığında Türkiye’nin refah, güven ve huzur dolu bir geleceğe yelken açacağını kaydeden Bahçeli, “Yeni yüzyılın mimarı ve mihveri Türk milleti olacaktır” ifadelerine yer verdi. Bahçeli, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere sürece katkı sunan herkese teşekkür ederek açıklamasını tamamladı.

Kaynak: Gamze Karabulut