Ssk Bagkur Emeklilerine Yeni Zam Hesabi Sgk Uzmani Hayirli Olsun Diyerek Rakam Verdi

Ülkemizde milyonları aşkın emekli vatandaş emekli aylıklarına zam yapılmasını dört gözle bekliyor. Yapılacak olan zam için o uzman isimden emekliyi sevindirecek açıklamalar geldi. Detaylar haberimizde…

S S K Bagkur Emeklilerine Yeni Zam Hesabi S G K Uzmani Hayirli Olsun Diyerek Rakam Verdi 640X331

EMEKLİYE SÜRPRİZ: ALİ TEZEL ALACAKLARI YENİ MAAŞI AÇIKLADI

Milyonlarca emekli, hayat pahalılığından şikayetçi ve maaşlarının artmasını sabırsızlıkla bekliyor. SGK uzmanı Ali Tezel, 4 aylık verilere göre temmuz maaşına eklenen enflasyon farkının yüzde 18,72 olduğunu söyledi. Temmuz ayı zammı ve sosyal yardımların paylaşılması olanağı, emeklilerin satın alma gücünü yeniden kazanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Hükümetin bu konuda alacağı tedbirler yakından takip ediliyor.

Ali Tezel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in para politikasını sıkılaştırması ve kamu tasarruflarının artması nedeniyle emeklilerin önceki artışı yakalayamayacaklarını söyledi. Tezel, bu ekonomi politikalarının emekli maaşlarına nasıl yansıyacağını anlatıyor. Plana göre, TBMM’de kabul edilecek yönetmeliğe göre asgari emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye çıkarılacak.

Hükümete yakın kaynaklar, önceki yıllardan farklı olarak bu artışa karşı çok temkinli bir tutum sergileneceğini belirtirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da emeklilerin hayatını kolaylaştıracak emeklilik kartı uygulamasının nasıl aktif hale getirileceğini söyledi.

ZAMMI AÇIKLADI…

Sosyal yardımlar yerine maaşlarının iyileştirilmesini isteyen emekliler, temmuz ayında da sosyal yardım almak istiyor. Temmuz ayında uygulanacak zammı merak ederken SGK uzmanı Ali Tezel, artışın en düşük emekli maaşı düzeyine göre belirleneceğini açıkladı.

Tezel, temmuz ayında emeklilere geçen yıl olduğu gibi yüzde 25 zam yapılacağını, sosyal paylaşım oranının bu yıl uygulanamayacağını söyledi.

Ali Tezel, Maliye ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in para politikasını sıkılaştırması ve kamu tasarruflarının artması nedeniyle emeklilerin önceki artışı yakalayamayacaklarını söyledi.

Tezel, yaptığı açıklamada, TBMM’de çıkarılacak yönetmeliğe göre asgari emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye çıkarmayı planladığını söyledi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK