Ankara’da akşam etkisini gösteren şiddetli sağanak yağış, Keçiören ilçesinde ciddi hasara yol açtı. Adnan Menderes Mahallesi 1071. Sokak’ta bulunan bir apartmanın bodrum katındaki daire, yağışla birlikte suyla doldu. Aşırı basınç nedeniyle dairenin iç ve dış duvarları yıkıldı.
Yağmur suyunun binaya hızla dolması sonucu sadece su altında kalan daire değil, çevredeki yapılar da zarar gördü. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ortaya çıkan tablo ise adeta felaketi gözler önüne serdi. Yıkılan duvarın etkisiyle daire tamamen kullanılamaz hale gelirken, binada ve komşu yapılarda da maddi hasar meydana geldi.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen belediye ve AFAD ekipleri, su tahliyesi ve hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, yağışın etkili olduğu bölgelerde benzer risklere karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.




