Su Fiyatlarina Zam Ustune Zam Altin Bile Yaninda Ucuz Kaliyor 640X331

Son zamanlarda en çok değer kazanan ürünler arasında yer alan damacana su yüzde 120 oranda değer kazandı. Semtten semte fiyatı değişse de 19 litrelik damacana su fiyatı 140 TL’ye ye kadar yükseldi. Marketlerde günlük tükettiğimiz 500 mllik pet su fiyatı 15 TL olurken ufak pet şişeler 10 TL’ye kadar çıktı. Giderek artan fiyatlar karşısında vatandaş arıtma cihazlarına yöneldi. 

Hem dövizde olan artış hem de akaryakıtta yaşanan artışa bağlı olarak zamlanan su fiyatları 1yıl içinde oldukça zamlandı. Son bir yıldır döviz ve akaryakıt fiyatları %80 civarında arttı. Fakat su fiyatları yüzde 120 oranda artış gösterdi. 

Arıtma Fiyatları da Yükselecek! 

Su Fiyatlarina Zam Ustune Zam Altin Bile Yaninda Ucuz Kaliyor

Giderek artan su maliyetleri sebebiyle vatandaş hazır su almak yerine arıtma cihazı almaya yönelmektedir. Arıtma cihazına bu denli yönelmenin ardından arıtma fiyatlarının da yükseleceği düşünülmektedir. 

Suya ilk zam İstanbul’da yapıldı. Yapılan açıklama kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışma gösteren Hamidiye su da fiyatlar yüzde 31 oranında arttı. Yani bir damacana su 85 TL’ye yükseldi. 500 ml hamidiye su ise 10 TL’ye çıktı. 

Halkbank bu sefer borçluları düşündü! Anında 300.000 TL kredi hesabınızda Halkbank bu sefer borçluları düşündü! Anında 300.000 TL kredi hesabınızda

Kaynak: FATMA SEDA CAN