Bakanlıktan yapılan açıklamada, port bagaj, çadır ve kayak taşıma aparatlarının Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik (AITM) kapsamında teknik tadilat olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği konusunda farklı uygulamaların ortaya çıktığı belirtildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, söz konusu ekipmanların aracın yapısal bütünlüğünü ya da güvenlik özelliklerini değiştirmediği, sökülebilir nitelikte olduğu için teknik tadilat kapsamında değerlendirilmeyeceği ifade edildi.

32'NCİ MADDE KAPSAMINDA İŞLEM YAPILMAYACAK

Yeni düzenlemeyle birlikte trafik denetimlerinde port bagaj, araç üstü çadırı ve kayak taşıma aparatları gibi sökülebilir ekipmanlar nedeniyle 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 32'nci maddesi kapsamında idari işlem uygulanmayacak. Böylece araç sahipleri, bu ekipmanlar nedeniyle ceza yaptırımıyla karşılaşmayacak.

Kayıp olarak aranan çocuk havuzda ölü bulundu!
Kayıp olarak aranan çocuk havuzda ölü bulundu!
İçeriği Görüntüle

ESKİ UYGULAMA SONA ERDİ

Daha önce bazı denetimlerde, memurun değerlendirmesine bağlı olarak bu ekipmanları kullanan sürücülere idari para cezası uygulanabiliyor, ayrıca ekipmanların projelendirilmesi için süre verilebiliyordu. İçişleri Bakanlığının yayımladığı bilgilendirme yazısıyla bu uygulamaya son verildi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN