Türk Hava Yolları'nın yarın yayınlanacak olan reklam filminde Afyonkarahisar'ın eşsiz görüntüleri büyük ilgi uyandırdı. Geçtiğimiz haftalarda, Zafer Havalimanı'nın hareketliliğini artırmak için turizmciler, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın indirim çağrısına olumlu yanıt verdi. Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Gümüşhan, otellerde en az iki gece konaklayan misafirlerin uçuş biletlerinin %50'sini konaklama ücretinden düşeceklerini duyurdu. Bu işbirliği karşılığında ise THY, Madrid'de Afyonkarahisar'ın tanıtımını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi programımız üretim, istihdam ve ihracat tarafında meyvelerini veriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi programımız üretim, istihdam ve ihracat tarafında meyvelerini veriyor!

Tanıtım reklamından dolayı teşekkür eden ve gurur duyduğunu ifade eden Gümüşhan, “Ahmet Bolat Başkanım, Afyonkarahisar olarak size ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu harika tanıtım filmini izlerken gurur duymak ve duygulanmamak elde değil… Termal, gastronomi, tarih ve kültür şehrimiz Afyonkarahisar‘ın Madrid’de milli gururumuz Turkish Airlines tarafından tanıtımının yapılması bizlere büyük mutluluk verdi. Başta siz olmak üzere emeği geçen herkese gönülden teşekkürler” dedi.

Ali Gümüşhan’ın sosyal medyada gönderisini yanıtlayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, “Reklam filmini resmî olarak yarın yayınlayacağız. İnşaAllah hayırlı neticeler alırız. Artık Afyon’a gelen yabancı turist rakamını yıl bazında takip edeceğim” dedi.

ODAK'a konuşan vatandaşlar, "Afyon'un tanıtımı konusunda elinden gelenin en fazlasını yaptığı için Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'na teşekkür ediyoruz. Her konuda olduğu gibi Turizm konusunda da desteklerini her zaman gösteren Valimiz iyiki var. Ayrıca, THY’nin Afyona gelmesine vesile olan Hüseyin Pamukçu’ya da Afyonlular olarak teşekkür ediyoruz" dediler. 

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN