Apartman merdivenlerinde talihsiz kaza
Apartman merdivenlerinde talihsiz kaza
İçeriği Görüntüle

Olay, İstanbul-Samsun D100 karayolu Tosya ilçesi Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hikmet Yıldız yönetimindeki yabancı plakalı Volvo marka tır, seyir halindeyken arıza yaptı. Sürücü, arızayı kontrol etmek amacıyla aracını yol kenarındaki dinlenme tesislerine park etti. Bu sırada tırın kupasından dumanlar yükselmeye başladı. Kısa süre sonra dumanların yerini alevler aldı.

BETON MİKSERİ YARDIMA KOŞTU

Yangını karşı yönden seyir halinde olan Öztürkler Betona ait beton mikserinin sürücüsü Abdülkadir Alışkan fark etti. Hiç tereddüt etmeden güzergahını değiştirerek yanan tıra yönelen Alışkan, beton mikserindeki hortumla alevlere müdahale etti. İtfaiye ekipleri olay yerine ulaşana kadar sürdürülen müdahale sayesinde yangının tırın tamamına ve dorsesine sıçramasının önüne geçildi.

YANGIN İTFAİYE TARAFINDAN SÖNDÜRÜLDÜ

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, tırdaki yangına müdahale ederek alevleri tamamen söndürdü. Yangında tırda maddi hasar meydana gelirken, olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

“BÜYÜK BİR OLAY OLMADAN ÖNLEDİK”

Beton mikseri sürücüsü Abdülkadir Alışkan, araçlarında bulunan su tankının yangına müdahale etmesini sağladığını belirterek, “Yangının büyümesini engelledim. Allah’ın izniyle büyük bir olay olmadan önlemiş olduk” dedi.

D100’DE ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Yangın ve tırın arızası nedeniyle İstanbul-Samsun D100 karayolunda trafik bir süre yavaşladı. Çevrede bulunan vatandaşlar da yangın sırasında yaşananları anlatarak beton mikserinin müdahalesinin daha büyük bir yangını önlediğini ifade etti.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA/S.E