TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Batı Akdeniz Bölge Toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çandır’ın katılımı ile gerçekleşti. Toplantıya, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Batı Akdeniz Bölge Temsilcisi Serap Kocaoğlu, TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Funda Güleç Yaman, TOBB Burdur Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Zorlu, TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dilek Özdemir ve bölge illeri icra komitesi üyeleri katıldı.

Emirdağlılar Belçikalıların damak tadını değiştirdi! Emirdağlılar Belçikalıların damak tadını değiştirdi!

FRİGYA BÖLGESİ ZİYARETİ VE TANIŞMA TOPLANTILARI

Toplantı öncesinde katılımcılar, Frigya Bölgesi hakkında bilgi aldıktan sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, ATB Meclis Başkanı Ali Rıza Gürakar ve ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayrettin Güzbey’i ziyaret ettiler.

AÇILIŞ KONUŞMALARI VE KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Funda Güleç Yaman, açılış konuşmasında, ilk fiziki toplantının Afyonkarahisar’da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurul olarak yapılan faaliyetler ve girişimcilik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, kadın girişimciler kurullarının çalışmalarını tebrik ederek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır" sözünü hatırlattı. Kadın girişimcilerin faaliyetlerine destek vermeye devam edeceklerini belirten Serteser, kadınların ekonomide ve finans sektöründe artan liderlik rollerine dikkat çekti.

TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ ALİ ÇANDIR’IN KONUŞMASI

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çandır, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin en geniş girişimci kadın ağı olduğunu vurguladı. Çandır, kadın girişimciliğinin artırılması için yapılan çalışmaların önemine değinerek, TOBB olarak her zaman destek olacaklarını belirtti.

Çandır, kadın girişimciliğinin artırılmasına yönelik “İşimiz Temiz” ve “Sanayide Kadın Eli” projeleri gibi çalışmaların Türkiye’nin 81 ilinde uygulanmasının hedeflendiğini söyledi. Ayrıca, bölge illerinin ortak sorunlarına ortak çözümler aramak için daha sık bölge toplantıları düzenlemeyi önerdi.

ATSO GENEL SEKRETERİ ALİ ŞENOL’UN SUNUMU

Protokol konuşmalarının ardından ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Afyonkarahisar ekonomisi ve oda faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Serap Kocaoğlu da kurul adına ve yerelde takip edilen projeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

TOPLANTININ SONUÇLARI

Katılımcılar ile yapılan soru-cevap bölümünün ardından program sona erdi. Toplantı, kadın girişimciliğinin artırılmasına yönelik önemli kararlar alınarak tamamlandı.

Editör: Fadime Özkaran