İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını yapan  Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selman Koçak, Girişimcilik ve Kariyer Topluluğunun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Koçak, “28 Ekim 2023 Cumartesi günü Lotus Akademi ile yapacağımız programımız bir eğitim kampı şeklinde olacak. Sabah 11.00’da başlayıp öğleden sonra 17.00’da bitecek ve 5 eğitimden oluşacak.  Gündelik hayatta işimize yarayacak bilgiler olması konusunda özenle hareket ettik. Diğer etkinliğimiz ise Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi ve GİKAT Kariyer Fuarıdır” diye konuştu.

İLETİŞİM, EĞİTİM ÖĞRETİMİN DE TEMEL UNSURU”

Açış konuşmasının ardından “Etkili İletişim ve Türkçenin Doğru Kullanımı” konusunu anlatan TRT Spikeri Sezen Yüce, konuşmasına kariyer basamaklarını anlatarak başladı. İletişimin belli bir şeyi dinleyicilere dilsel ya da başka yollarla aktarma eylemi olduğunu söyleyen Yüce, “İletişim, sadece duyguların aktarılmasıyla değil, düşünce ve bilginin aktarılmasıyla da oluyor. İletişim, eğitim öğretimin de temel unsuru. Eğitim öğretim olmadan bir toplumun ilerlemesi elbette mümkün değil. İletişim olmadan bunlar gerçekleşemeyeceğine göre sadece insanın değil, toplumlarında var olması, varlığını devam ettirebilmesi iletişime bağlıdır. Söz konusu insan olduğu için iletişime özen gösterilmesi gerekiyor. Hata olmaması gerekiyor. Yanlışlar zaman zaman tahmin bile edemeyeceğimiz sonuçlara varıyor. Buna izin vermemek için; iletişimin temel unsurlarını nasıl kullanmamız gerektiğini, nasıl doğru kullanmamız gerektiğini ve etkili kullanılması gerektiğini bilmemiz gerekiyor” dedi.

Şampiyondan ziyaret! Şampiyondan ziyaret!

“TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Dili ile kendini ifade edemeyen, birbirini anlamayan, geçmişle bugününü birleştiremeyen ve dilini geliştiremeyen milletlerin yok olmaya mahkum olduğunu ifade eden Yüce, şunları kaydetti:

“Dilimize sahip çıkmalıyız. Türkçemize sahip çıkmalıyız. Son zamanlarda etrafımızda bir yozlaşma var. Bu yozlaşma Türkçemizle ilgili. Teknolojinin ilerlemesiyle interneti ve sosyal medyayı kullanıyoruz. İnternet diline baktığımızda o yozlaşmanın olduğunu görüyoruz. Kısa mesaj yoluyla da kullandığımız kelimeleri kısaltıyoruz. Yazışmalarda kullandığımız hitap dillerinde bile kısaltmaya gittik. Yozlaşma buradan başlıyor. İnternet dili, kısaltmalar, argolar yozlaşmanın birer örneğidir. Yabancı dillerin Türkçeye uyarlanarak kültür ve tahsil göstergesi olarak algılandığı dönemdeyiz. Bu da Türkçeye zarar veriyor. Biz gelin Türkçeye sahip çıkalım diyoruz. Bu kısaltmaları kullanmayalım. Bir mağaza veya dükkan açıldığı zaman buna Türkçe isim verelim.”

Öğrencilerle interaktif şekilde devam eden etkinlik soru cevabın ardından sona erdi.  Etkinliğin sonrası GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar tarafından TRT Spikeri Sezen Yüce’ye teşekkür belgesi takdim edildi. N\S

Editör: Nurbanu Soy