Türk Astronot Alper Gezeravcı, uzaya çıkan ilk Türk astronot ve uzaya giden 610. İnsan unvanına sahip oldu. Gezeravcı 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na gitmiş ve uzayda 18 gün geçirdikten sonra 9 Şubat'ta Dünya'ya dönüş yapmıştı.

Kenan İmirzalıoğlu Gözyaşlarına Hakim Olamadı! Kenan İmirzalıoğlu Gözyaşlarına Hakim Olamadı!

TURİST OLARAK GİTTİ’

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, kendisine yöneltilen turistik gezi eleştirilerine Cüneyt Özdemir'in YouTube programında cevap verdi. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı 'Uzaya turist olarak gitti' eleştirilerine dikkat çeken bir yanıt verdi.

Türk Astronot Gezeravcı, uzay görevini tamamlamasının ardından ülkede pek çok eleştiriye maruz kalmıştı. Gezeravcı’nın uzaya gönderilmesinde 55 milyon dolar verildiği iddialarının ardından kendisine ‘Turist olarak gitti’ eleştirisi yapılmıştı.

TÜRK ASTRONOT CEVAP VERDİ

Cüneyt Özdemir’in kendisine yöneltilen bu eleştirilere karşı ne söylemek istediği sorusu üzerine Astronot Alper Gezeravcı, "Sorunun çıkış noktasıyla ilgili küçük bir cevap vereyim. Bunu dile getiren insanlarımız Türkiye'den Amerika'ya ya da Amerika'dan Türkiye'ye bir uçağa binip iş için bir yerden bir noktaya giderken para verdiklerinde turist olarak mı gelmiş oluyorlar?" diyerek yanıt verdi.  

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ