Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans Salonunda "Şarkılar Bizi Söyler, Bizde Şarkı Söyleriz" programı düzenlendi. Program, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Güzbey'in konuşmasıyla başladı. 

Güzbey konuşmasında, "Toplumların müzikleri kültürlerini nesilden nesile aktaran değerli bir hazinedir. Her dönemin müziği o dönemin edebiyatından, felsefesinden, yaşam biçiminden izler taşır. Türk müziği de tarih boyunca çeşitli dönemlerden etkilenerek ve gelişerek günümüze kadar gelmiştir" ifadelerini kullandı.

KÜLTÜREL BİRİKİMİN ESERİ

Müzikteki gelip geçen güncel eğilimlerin aksine türk müziğinin büyük bir kültürel birikimin eseri olduğuna değinen Güzbey, "Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün “şarkılar bizi söyler, biz de şarkı söyleriz" projesi kapsamında müdürlüğümüzce türk sanat müziği korosu kurularak, koromuz tarafından düzenlenen değerli misafirlerimizin beğenisine sunmaktan onur duyuyorum" dedi. 

Sahnede, türk sanat müziğinden çeşitli parçaları koro ve solo şeklinde seslendiren 30 kişinin bulunduğu koro, koro şefi Beyza Özkoç ile birlikte izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Program  Güzbey ve koro'nun, Şef Özkoç'a ayrı ayrı çiçek takdim etmesiyle son buldu. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim