83 yaşındaki oyuncu Murat Soydan, Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında yer alan birçok filmde rol aldıktan sonra hayata veda etti.

Şanlıurfa'da Planlı Elektrik Kesintileri! Şanlıurfa'da Planlı Elektrik Kesintileri!

Soydan'ın vefat haberini kişisel Instagram hesabında duyuran kızı Mehveş Soydan, "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun." şeklinde ifadeler kullandı.

6668199A5A540Ded67733Ba4

Sanat Hayatına İstanbul'da Başladı

Rüçhan Tercan olarak doğan sanatçı, 2 Ekim 1940'ta İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz'da tamamladıktan sonra lise eğitimini Edirne'de aldı. Üniversite eğitimi için İstanbul'a dönen Soydan, İktisadi İlimler Akademisi'nde eğitim alırken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünü tamamladı.

Fku Z Dmh K N U Wny Gk O O Yri P Q

Yeşilçam'ın Unutulmazları Arasında Yer Aldı

Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından biri olan Soydan, sinema kariyerine "Perde" mecmuasının 1966'da açtığı yarışmayı Tanju Korel ile kazanarak adım attı. Ardından 200'e yakın filmde rol aldı. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik gibi yıldız isimlerle başrolü paylaştığı yapımlarda yer aldı. Ayrıca çeşitli televizyon dizilerinde de rol aldı.

Oyuncu Murat Soydan Hayat 875 2 41

Usta oyuncu, "Zulüm" filmindeki rolüyle 1972'de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu. "Kahveci Güzeli", "Ah Bir Zengin Olsam", "Devlerin Öcü", "Son Söz Benim", "Altın Tabancalı Ajan", "Kurt Dölü" ve "Kırmızı Gece" gibi filmlerdeki karakterleriyle izleyicinin hafızalarında yer edindi. Ayrıca "Acı Hayat", "Sinekli Bakkal", "O Hayat Benim" gibi dizilerde de unutulmaz performanslar sergiledi.

Kültür ve Turizm Bakanından Taziye Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sinemamızın değerli ismi Murat Soydan'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türk sinemasına yaptığı katkılar ve canlandırdığı karakterlerle hafızalarımızda daima yaşayacak Soydan'a, Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA