Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın mal varlığına el konulduğu, Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Yalım’ın el konulan şirketlerine Türkiye Varlık Fonuna (TMSF) kayyum olarak atandığı öğrenildi. Başkan Yalım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “rüşvet”, “irtikap” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Ankara merkezli 8 ilde ‘kırmızı et’ operasyonu: 30 şüpheli gözaltında
Ankara merkezli 8 ilde ‘kırmızı et’ operasyonu: 30 şüpheli gözaltında
İçeriği Görüntüle

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin Ezberci ile belediye personeli Deniz Aygün, Ulaş Küçükakalın ve özel kalem müdürlüğünde görevli Ebru Yurtuluğ, sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

OPERASYONUN AYRINTILARI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Özkan Yalım hakkında “kişi ve firmalardan rüşvet aldığı” iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevkleri gerçekleştirildi.

TMSF KAYYUM ATAMASI

Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla, Başkan Yalım’a ait şirketlere Türkiye Varlık Fonu kayyum olarak atandı. Kayyum ataması, şirketlerin faaliyetlerinin denetim altında tutulması ve kamu menfaatinin korunması amacıyla gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle devam ettiğini, gözaltına alınan diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğünü açıkladı. Soruşturma, Belediye Başkanı Yalım ve bağlantılı diğer şüpheliler yönünden hukuki sürecin tamamlanmasını bekliyor.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN