Gerçekleşen programa Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Teşkilatı, Polis Memurları ve vatandaşlar katıldı.

Hhhhyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

 Programda vatandaşla tarafından büyük ilgi ile karşılanan Vali Yiğitbaşı, Polis Memurlardan trafik kuralları İle ilgili detay bilgiler aldı.  Gelen miniklere trafik kuralları hakkında simülasyon çizgi filmi izletildi. Minik çocuğun kedisini seven Vali Yiğitbaş, kedisini nasıl baktığını sorarak onunda kedisi olduğunu söyledi.

Hyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

ÇOK GÜZEL BİR KONUMDAYIZ

Kuyumcular Derneğinden Başkan Köksal’a ziyaret Kuyumcular Derneğinden Başkan Köksal’a ziyaret

Basın Açıklamasında bulunan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, emniyet kemerinin takılmasının ne kadar bir önemli bir hayat kurtarıcı bir fonksiyonu olduğunu görmek içinde burada olduğunun altını çizdi. Açıklamasına devam eden Vali Yiğitbaşı “Burada çocuklarımızın, yetişkinlerimizin bir arada olması bizler için stantların gezmesi bu farkındalığın toplum olarak şehrimizde de artması yükselmesi trafik ile ilgili kuralların uyulması gereken farkındalığın bizler için çok önemlidir. Burada bir haftalık uygulama olacak ama sonrasında da biliyorsunuz biz aylık asayiş açıklamalarında bulunuyoruz. Şehrimizin huzuru güveni asayişi ile ilgili İl Emniyet Müdürümüz ve İl Jandarma Komutanımız ile birlikte toplantılarımızı oluyor orada trafik ile ilgili durumlarımızı da sürekli bilhare kamuoyu ile paylaşmış oluyoruz. Dolayısıyla maalesef  Türkiye’de  biz kavşak olarak çok güzel bir noktadayız. Çok güzel bir konumdayız. İlimizin konumu itibariyle ancak kazalara çok açık bir bölgedeyiz” dedi.

Xdefghjmkölçş

EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR 

Basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’da çok fazla olduğunu ve bunu önlemek için emniyet kemerlerinin kesinlikle takılması gerektiğini vurguladı. Vali Yiğitbaşı, “Trafik ikaz ışıklarına uygun davranmak noktasında hem de cep telefonları bizim dikkatimizi çok fazla dağıtan bir özellikledir. Cep telefonlarıyla sürücü koltuğundayken uğraşmamak ilgilenmemek ile ilgili konularda hassasiyet geliştirmeyi önemsiyoruz. Burada çocuklarımıza hem ilgili yapbozlarımızı hediye ettik hem de kırmızı düdük ile birlikte emniyet kemeri hayat kurtarır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN